Darmflorapakket

Darmflorapakket

Eindelijk je buik weer op orde!


1Je hebt last van je lijf;  je darmen liggen al maanden overhoop en je wilt dat nu eindelijk eens grondig aanpakken. Je bent ook steeds zo moe, en je weerstand mag ook wel wat beter.

De darmflora is één van de belangrijkste pijlers onder de gezondheid.
Je kunt daarom veel verschillende klachten verhelpen door je darmflora grondig te versterken. Het darmflorapakket helpt je daarbij.

 

 

 

Wat kun je verwachten?

Samen gaan we je klachten, voedingspatroon en darmflora grondig onderzoeken. Waar nodig passen we dingen aan – binnen wat voor jou haalbaar is – zodat je je gezondheid blijvend ondersteunt. Je krijgt dus niet alleen onderzoeksresultaten mee, maar vooral ook kennis over hoe jij jezelf weer gezond kunt maken en kunt houden.

 

Voor wie?

Het Darmflorapakket is niet voor iedereen geschikt. Voor de behandeling is het essentieel dat jij je kunt vinden in onze filosofie en in de manier waarop wij behandelingen en informatie geven.


Wij werken met mensen die

 • op zoek zijn naar kennis en begrip over hun gezondheid
 • niet gaan voor de quick fix en die klaar zijn voor een grondige aanpak
 • begrijpen dat iedereen anders is en die samen op zoek willen naar de meest passende aanpak voor hun unieke situatie
 • een ondernemende mentaliteit hebben en zelfstandig aan de slag gaan met kennis


Wij passen niet bij elkaar als je

 • liever een potje pillen voor je neus krijgt zonder verdere uitleg
 • eigenlijk niet bereid bent om tijd, geld of moeite te investeren in je gezondheid
 • niet zelfstandig aan de slag kunt of wilt, en verwacht dat wij 24/7 klaar staan om je te begeleiden
 • voor alles wat je doet moet overleggen met je man, moeder of goeroe
 • niet houdt van kennis of een beetje humor en luchtigheid


Je krijgt

 • inzicht over de werking van je lichaam bij gezondheid en ziekte
 • kennis over welke voeding & voedingsstoffen belangrijk voor je zijn
 • hulp bij het veranderen van je voedingspatroon
 • duidelijke informatie over de staat van je darmflora, darmmilieu, immuniteit, gluten(in)tolerantie en verteringsvoorwaarden
 • een helder behandelplan voor het op orde krijgen van je darmflora, energie en weerstand

En vooral: we luisteren naar je, nemen de tijd voor je en we nemen je klachten serieus. Yeah, we’re crazy like that. 

 

button

 

Wat zit er in het Darmflorapakket?

Er zijn twee versies van het Darmflorapakket.

Het Darmflorapakket Basis bestaat uit:

 • Een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we verkennen wat jij nodig hebt
 • De 15 belangrijkste basisonderzoeken waar we ontzettend veel informatie over jouw darmflora & darmgezondheid uit kunnen halen (als het nodig is, kunnen we altijd extra onderzoek aanvragen; dit overleggen we tijdens het eerste consult)
 • het eerste consult waarin we kijken naar jouw persoonlijke klachten, situatie en voeding, en waarbij je direct een aantal adviezen krijgt
 • het tweede consult, waarin we de resultaten bespreken en jouw persoonlijke behandelplan opstellen
 • het derde consult, waarin we de resultaten van de hertesten bespreken en het behandelplan waar nodig aanpassen of een vervolg geven
 • van ieder consult een uitgebreide uitwerking met aandachtspunten en natuurlijk je persoonlijke behandelplan

 

Het Darmflorapakket Voordeel bestaat uit:

 • Een telefonisch kennismakingsgesprek waarin we verkennen wat jij nodig hebt
 • Kennis waarmee jij jezelf een flink eind op weg kunt helpen:
  • De Basiscursus Positive Eating (t.w.v. €150,-)
  • Het online programma Darmflora & Darmgezondheid (t.w.v. €250,-)
  • De Receptkaarten (t.w.v. €9,-)
  • 3 bonus-ebooks over darmflora, voeding en gezondheid (t.w.v. €65,-)
 • Twee belangrijke onderzoekspakketten (t.w.v. €300,-) waar we (bijna) alle informatie over jouw darmflora uit kunnen halen (als het nodig is, kunnen we altijd extra onderzoek aanvragen; dit overleggen we tijdens het eerste consult)
 • Het eerste consult, waarin we direct de resultaten van je onderzoeken bespreken en jouw persoonlijke behandelplan opstellen
 • Het tweede consult, waarin we de resultaten van de hertesten bespreken en het behandelplan waar nodig aanpassen of een vervolg geven
 • Van ieder consult een uitgebreide uitwerking met aandachtspunten en natuurlijk je persoonlijke behandelplan

Zowel het Basispakket als het Voordeelpakket zijn prima te combineren met de aanvullende modules Eczeem, Vermoeidheid, Cyclus & Vruchtbaarheid of Gezond op Gewicht.


Praktisch

Wat je krijgt: heel veel kennis, een gezondere darmflora en een beter eetpatroon. Plus gerichte onderzoeken, een persoonlijk behandelplan en supplementenschema’s om je darmen en gezondheid blijvend op de rit te krijgen..

Verder geven wij 9-10 uur volledige inzet (waarvan een deel ‘live’ begeleiding door één van onze therapeuten en een deel uitwerktijd voor je persoonlijke behandelplan), en bij het Voordeelpakket ook de waardevolle extra’s (namelijk de cursussen,  e-books en het Half Uurtje Kennis).

Wat wij van jou vragen: inzet om je leefstijl te veranderen en motivatie om verdere stappen te zetten voor een optimale gezondheid.

Wat het kost:
Darmflorapakket Basis €1250,-
Darmflorapakket Voordeel €1350,-

Waar: Wij hebben therapeuten in Amsterdam, Amersfoort of Eindhoven. Alle locaties zijn goed bereikbaar met auto en OV. Woon je ver weg? Geen probleem, we kunnen ook alles via Skype doen!

button

Zo werkt het

De eerste stap is het aanvragen van een intakegesprek. Geef in je aanvraag alvast even in twee of drie zinnen aan wat je klachten zijn. Binnen twee weken krijg je een mail waarmee je zelf een intakgesprek kunt plannen in de online agenda. Tijdens het intakegesprek gaan we telefonisch wat dieper in op je klachten, en kijken we waar wij je mee kunnen begeleiden. Samen bepalen we of het darmflorapakket geschikt voor je is. Toch liever niet? Geen probleem, het intakegesprek verplicht je tot niets!

Gaan we samen aan de slag, dan vul je voor het eerste consult het anamneseformulier in met alle gegevens over je klachten en je verdere gezondheid, voedingspatroon en andere bijzonderheden. Bij het Voordeelpakket krijg je  alvast toegang tot de Basiscursus Positive Eating en het online programma Darmflora & Darmgezondheid waarin je leert over gezonde voeding en het op orde brengen van je darmen.

Bij het Voordeelpakket bepalen we in het intakegesprek welke onderzoeken nodig zijn. In het eerste consult werken we de onderzoeksresultaten voor je uit zetten we die om naar een helder behandelplan. Bij het Basispakket neem je het eerste consult de tijd om alles rondom je klachten op een rijtje te zetten, kijken we naar welke onderzoeken je nog aanvullend kunt doen en geven we alvast wat tips mee over je voeding en leefstijl. De resultaten van de onderzoeken en het behandelplan krijg je dan in het tweede consult.

Je voert het behandelplan zelfstandig uit (natuurlijk is je therapeute bereikbaar voor vragen tussendoor) en nadat je het schema hebt afgerond voeren we een aantal hertesten uit om te bekijken of alles nu in orde is. Tijdens het derde consult bespreken we de resultaten en bekijken of je nog verdere behandeling nodig hebt. Is alles in orde, dan krijg je een afsluitend plan om je darmflora blijvend te ondersteunen.

 

button

 

FAQ

Wat is het verschil met consulten bij andere natuur/orthomoleculair/darmflora therapeuten?
Wij werken op een andere manier dan veel collegae. Zo zijn wij één van de weinige praktijken in Nederland die gespecialiseerd zijn in de behandeling van darmproblemen. Maar ook onze werkwijze is anders. Zo nemen wij in de consulten alle tijd voor je – of dat nu 1 of 2 uur is. In feite krijg je bij ons geen consult maar ‘les’ over je eigen lichaam. Wij geloven dat je pas echt gezonder kunt gaan leven als je weet waarom, en je klachten pas kunt begrijpen als je weet waar ze vandaan komen.

Bij ieder consult hoort dan ook een uitgebreide uitwerking, waarin je alles nog eens na kunt lezen. Zo kun je ook over een jaar nog eens terugbladeren om te zien hoe het ook alweer zat, en je voedingspatroon weer aanpassen als dat nodig is. En ja: voor die uitwerking betaal je binnen het pakket ook, want je therapeute steekt er veel tijd in. Deze uitleg en uitwerking zijn niet optioneel; het is de kern van onze werkwijze.

Er zijn genoeg collegae die ervoor kiezen om weinig uit te leggen en enkel supplementen voor te schrijven, en dat is prima. Als dat je meer aanspreekt, is dat de plek waar je moet zijn! Wij zijn er voor de uitgebreide uitleg, de gedegen kennis over darmflora en de behandelpakketten die niet méér, maar ook niet minder bieden dan nodig.

Ben ik na het volgen van dit pakket 100% van mijn klachten af?
Dat kunnen we natuurlijk niet beloven, want dit is niet alleen afhankelijk van onze behandeling. Ook de uiteindelijke oorzaak van je klachten en je eigen leef- en eetstijl (en je bereidheid om die te veranderen indien nodig) spelen een belangrijke rol. Wat we wel garanderen: onze maximale inzet, expertise en een goede kwaliteit van de consulten, uitwerkingen en behandelplannen. En meer kunnen we naar alle redelijkheid niet doen 😉

Het pakket is een startpunt, waarin we gaan ontdekken wat er precies aan de hand is en we een begin maken met de behandeling daarvan. Voor veel mensen is dit voldoende; in het laatste consult bespreken we dan hoe het gaat, geven je adviezen mee om je darmflora blijvend gezond te houden en sluiten af.

Wat als ik na het volgen van het pakket nog niet van mijn klachten af ben?
Als blijkt dat er er veel ingewikkelde zaken meespelen, kan het zijn dat er één of meerdere vervolgconsulten of extra onderzoeken nodig zijn. Het doel is altijd om je in zo min mogelijk consulten weer op weg te helpen. Soms ben je meer gebaat bij een intensievere of langere begeleiding. Mocht dat nodig zijn, dan krijg je na het volgen van het darmflorapakket een gereduceerd tarief voor de vervolgconsulten. Wij staan in dienst van jou, dus wij gaan door tot je tevreden bent, of stoppen met de behandeling op het punt dat jij dat aangeeft.

Kan ik voortijdig stoppen?
Natuurlijk. Als je wilt stoppen met het pakket, geef je dit aan bij je therapeut. Maar: starten met het pakket is niet vrijblijvend. Zo is het niet handig om halverwege een behandeling helemaal te stoppen, omdat veel behandelingen een patroon hebben van afbreken en weer opbouwen. Afbreken zonder opbouwen is, zoals je begrijpt, niet handig. Ook zal je therapeut je uitleggen dat je nog niet direct na het eerste of tweede consult een volledige verbetering kunt verwachten. Vaak is het nodig om eerst de behandeling af te maken of de achterliggende oorzaak aan te pakken, voordat je verbetering merkt. Praktisch gezien: als je voortijdig stopt, krijg je het bedrag voor de resterende consulten terug, minus eventuele administratieve kosten. Je therapeut zal dit altijd met je overleggen.

Ik ben zwanger / wil zwanger worden / geef borstvoeding. Kan ik het pakket volgen?
Wij raden af om een pakket aan te vragen rondom de zwangerschap. De testen kunnen gewoon worden uitgevoerd, maar vaak kunnen we de behandeling niet starten als je zwanger bent of fulltime borstvoeding geeft. Het is dan dus zonde om de onderzoeken te laten doen. Verwachtingenmanagement: vanaf het moment dat je het pakket aanvraagt, gaan er doorgaans 4-6 maanden overheen voordat je weer zwanger ‘mag’ worden. Ben je bereid deze periode te wachten? Dan is er geen enkel probleem. Ben je al zwanger of wil je dat zo snel mogelijk worden, dan kun je beter even wachten tot ca. 6-9 maanden na de bevalling.

Ik ben chronisch ziek / gebruik reguliere medicatie. Kan ik het pakket volgen?
Bij een chronische aandoening of regulier medicijngebruik kan het zijn dat we niet alle benodigde supplementen kunnen inzetten. Of we je effectief kunnen behandelen hangt af van welke aandoening en medicatie je gebruikt, en wat je klachten nu zijn. Neem contact op om te overleggen!

Is alles voor mijn behandeling bij het pakket inbegrepen, of zijn er nog bijkomende kosten?
Supplementen en eventueel verder benodigde onderzoeken zijn niet bij de prijs van het pakket inbegrepen. Houd er dus rekening mee dat er nog een bedrag bij kan komen voor het uitvoeren van de adviezen die je van je therapeut krijgt. Het is voor ons onmogelijk om van tevoren te voorspellen hoe hoog dit bijkomende bedrag zal zijn, omdat het volledig af hangt van jouw unieke situatie, klachten en eerdere onderzoeken.

Bedragen kunnen uiteenlopen van €100,- voor een paar basis supplementen, tot €2000,- voor extra onderzoeken en uitgebreide supplementenschema’s – en alles daar tussenin. Nee echt: hoe graag we ook zouden willen, we kunnen het niet voorspellen en er is ook geen gemiddelde. Wel doen we er alles aan om de balans tussen kosten en kwaliteit zo goed mogelijk te houden, en we zullen je nooit opzadelen met kosten die niet nodig zijn. Uiteraard overleggen we eventueel extra bijkomende kosten ook altijd eerst, en je bent nooit verplicht om extra onderzoek te doen of om supplementen bij ons aan te schaffen. We zijn er om je beter te maken, niet om je geld uit de zak te kloppen.

Over geld gesproken: ik vind het duur!
‘Duur’ en ‘veel geld’ zijn twee verschillende dingen. Ja, het Darmflorapakket (en de behandeling erna) kost veel geld. Dat klopt. We hebben dan ook heel lang nagedacht over de structuur en de kosten die deze manier van werken met zich meebrengt. En we hebben besloten om het zo vorm te geven – omdat het werkt.

Je hebt er niets aan als we je een halve aanpak voorschotelen en je dan telkens terug laten komen voor meer consulten, nog een onderzoekje, toch nog maar een potje pillen om te proberen, nog een extra consultje… Dus dat doen we niet. Als het ook maar enigszins mogelijk is, willen we je na de twee (of drie) consulten in dit pakket noooooit meer zien. Dan is het namelijk gelukt 😉

Maar serieus… geen van onze therapeutes houdt ervan om geld in rekening te brengen als dat niet hoeft. We hebben geleerd onze eigen tijd te waarderen – en ja, daar betaal je dus voor – maar we hebben geen idioot hoog uurtarief en we zullen je nooit zomaar iets aansmeren dat je niet nodig hebt. We hebben ervoor gekozen om het beste te leveren dat we kunnen: tijd, aandacht en jarenlange studie en ervaring. En jij kiest ervoor om ons te betalen zodat we jou kunnen helpen om beter te worden.

De aller-aller-allerduurste behandeling (van begin tot eind) die we ooit met een cliënt hebben moeten doorlopen kostte ongeveer €4500,-. Dat is in al die tijd maar één keer voorgekomen. De kans dat jij dit ook kwijt zult zijn, is minimaal (bovendien hou je altijd zelf de regie over de kosten die we maken en overleggen we met je voordat we iets aanvragen). En zelfs als dat gebeurt: hoe ‘duur’ is zo’n bedrag, als je er je gezondheid voor terugkrijgt? De persoon in kwestie kon zelfs zijn fulltime baan weer oppakken na een burnout. Dus dat verdiende zich zelf al snel weer terug.

Wordt het pakket vergoed door de verzekering?
In een aantal gevallen wordt het pakket gedeeltelijk vergoed, maar vaak ook niet. Ons advies: reken nergens op. De ontlastingsonderzoeken worden nagenoeg nooit vergoed; in de hogere / alternatieve pakketten worden de consulten soms gedeeltelijk vergoed. Vaak krijg je niet meer dan een maximum bedrag aan per consult. Wij kunnen (en willen) het pakketbedrag niet opsplitsen in méér consulten dan je daadwerkelijk hebt gehad. Wel krijg je als je wilt een gespecificeerde factuur met de losse consulten die in het pakket inbegrepen zijn, zodat je die kunt indienen bij de verzekering.

Kan ik in delen betalen?
Wij hebben ervoor gekozen om geen gespreide betaling aan te bieden.

 

button

Wat anderen zeggen over het darmflorapakket

Alain zegt:

Na een bezoek aan Nigeria ben ik ruim 6,5 maand last van diarree gehad. In die tijd heb ik verschillende onderzoeken van diverse artsen en specialisten gehad waar onder een MDL arts, endocrinoloog en bij de Tropenpoli in het AMC gelopen. Hier kwam niks duidelijks uit en kreeg ik uiteindelijk het stempel post infectieuze prikkelbare darmsyndroom. Uitbehandeld dus en naar huis gestuurd met een telefoonnummer van een kliniek om mij te helpen hier maar mee te leren leven. Ondertussen nog verschillende alternatieve therapeuten gezien maar ook deze zonder resultaat.

Nienke was mijn laatste hoop en na verschillende onderzoeken en een behandelplan van enkele maanden ging het steeds beter met mijn darmen. Ik kan nu gelukkig zeggen dat de klachten volledig verdwenen zijn, mits ik wel op mijn voeding blijf letten. Als bonus afgelopen jaar ook voor het eerst in 25 jaar geen hooikoortsklachten meer gehad! Nienke is dus inderdaad mijn laatste redding gebleken. Dank je wel Groene Vrouw!

 

Suze zegt:

Je zou kunnen zeggen dat Nienke me aan een nieuwe baan geholpen heeft. Ik had heel weinig energie, moest feestjes overslaan en voelde me in het algemeen gewoon een wandelend wrak. Ik kon nergens anders naar het toilet dan thuis – flinke verstopping zorgde ervoor dat ik er soms een half uur over deed. Bij de ontlastingonderzoeken bleek hoeveel er mis was met mijn darmflora. Nadat ik mijn voeding en darmflora had aangepakt, verdwenen bijna al mijn klachten als sneeuw voor de zon. De drukke fulltime baan die ik vervolgens aan de haak sloeg, zou ik vroeger nooit volgehouden hebben. Nu gaat het prima!

 

Martine zegt:

De huisarts zei dat ik een ‘spastische darm’ had en dat ik ermee moest leren leven. Makkelijker gezegd dan gedaan als je af en toe je ontlasting niet kunt ophouden als je in de supermarkt loopt! Dagjes uit waren een ramp en ik kon alleen ergens heen als ik wist dat er een wc in de buurt was. Dat is toch geen leven? Ik ben pas 28, geen 82! Bij de ontlastingonderzoeken bleek dat mijn darmflora overhoop lag én dat ik glutenintolerant was. Nadat ik gestopt was met het eten van gluten, werd mijn buik zoveel rustiger. Ik heb anders leren eten en zolang ik op mijn voeding let, zijn boodschappen en pretparken geen probleem meer.

 

Erik zegt:

Mijn vriendin begon te klagen over de geur die ik achterliet op het toilet. Ik bleek een bacterie in mijn darmen te hebben die er niet hoorde. We aten ook niet zo gezond. Nienke heeft met probiotica en kruiden de bacterie weg gekregen en we eten nu een stuk beter. Trouwens ook lekkerder. Ik voel me gezonder en ik ben afgevallen. Ik ben zelfstandig ondernemer, dus ik moet mezelf iedere dag stimuleren om aan het werk te gaan. Ik merk dat dat nu makkelijker gaat. Dus ik heb er meer aan gehad dan alleen die ontlasting!

Inspirationals