Gezond op Gewicht

Gezond op Gewicht

Module Gezond op Gewicht

GewichtsconsultJe worstelt met je gewicht. Je doet je best om genoeg te eten, maar de weegschaal geeft altijd te weinig aan. Of andersom: je eet gezond, maar die extra kilo’s willen maar niet verdwijnen… Zou er meer aan de hand zijn dan alleen je dieet?

Het klinkt misschien gek, maar zowel overgewicht als ondergewicht kunnen dezelfde oorzaken hebben! Bij de module Gezond op Gewicht kijken we verder dan je voeding. Je leert welke producten goed voor je zijn én je komt erachter of darmflora, vertering en allergieën een rol spelen in je klachten.

 

Gezond op Gewicht is echt iets voor jou als:

  • Je niet alleen wilt afvallen (of aankomen), maar vooral gezonder wilt worden
  • Je niet zit te wachten op crashdiëten, lightproducten of eiwitshakes
  • Je wilt weten of er onderliggende problemen zijn (zoals een allergie of schildklierprobleem)
  • Je de kennis in huis wilt halen om blijvend iets aan je voeding te veranderen

Het lijkt misschien gek, hetzelfde pakket voor zowel afvallen als aankomen. Maar wij richten ons niet op je gewicht en voeding alleen. Ons doel is om te zorgen dat je zo gezond mogelijk wordt – dat is een voorwaarde om op een gewicht te komen dat bij je past. We onderzoeken dus vooral de onderliggende oorzaken van je gewichtsproblemen. Aan de hand van een intakeformulier en eetdagboek bekijken we je voedingspatroon en je ideeën over voeding. Met de onderzoeken kijken we naar een aantal veelvoorkomende oorzaken voor over- of ondergewicht, zoals schildklierproblemen en voedingsallergieën.

We leggen je uit wat gezond voor je is en waarom, zodat je zelf je voeding kunt aanpassen. Je krijgt een uitwerking met adviezen over je leef- en eetstijl en receptkaarten om je nieuwe voedingspatroon te leren inpassen in je leven. Ook ontvang je de uitslagen van de onderzoeken, leer je wat dit betekent voor je gezondheid en kun je met een gericht behandelplan aan de slag.

Wat kun je verwachten?

De module Gezond op Gewicht vraag je aan in aanvulling op het Darmflorapakket (Basis of Voordeel). Deze module bestaat uit:

  • IgG/IgG4 prescreening: een voor-onderzoek naar voedingsmiddelenovergevoeligheid (dat vaak een rol speelt bij gewichtsproblemen)
  • Schildklieronderzoek (TSH, fT3, fT4 en rT3): een goede schildklierwerking is essentieel voor een gezond gewicht. Schildklierproblemen zijn wijdverbreid en worden vaak niet ontdekt; wij doen daarom uitgebreid schildklieronderzoek.
  • Vitamine D is een extreem belangrijke factor voor je energiehuishouding en een gezonde stofwisseling. Omdat ook dit vaak niet getest wordt, doen wij dat even voor je.
  • Groot hormoonprofiel vrouw: een speekselonderzoek naar (de vrije vorm van) de mannelijke of vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen, (progesteron), testosteron en DHEA, om te zien of je overal genoeg van aanmaakt en alles netjes in balans is.
  • HOMA: toont je gevoeligheid voor insuline aan (en daarmee het risico op insulineresistentie / metabool syndroom)

Uiteindelijk werken we toen naar een gezond lichaam met een optimaal werkende darm, en een gewicht dat bij je past.

Wat kost het: je betaalt enkel voor de aanvullende onderzoeken. De kosten van deze module zijn €375,-. Geef bij het kennismakingsgesprek aan dat je naast het Darmflorapakket ook de module Gezond op Gewicht overweegt. Wij raden sterk aan om bij deze module gebruik te maken van het Darmflorapakket Voordeel, met toegang tot de cursussen Positive Eating en Darmflora & Darmgezondheid.

Helaas… tot het einde van 2016 zitten we vol! Begin volgend jaar kun je weer een intakegesprek aanvragen en starten met een pakket.

button

 

Wat anderen zeggen over Gezond op Gewicht:

Annemiek zegt:

Hoeveel ik ook at, ik bleef veel te mager. De huisarts vond dat ik moest stoppen met de borstvoeding, maar mijn kindje is pas 10 maanden dus dat wilde ik liever niet. Maar door mijn te lage gewicht had ik minder energie en weerstand, dus zo kon het ook niet langer. Tijdens het consult leerde ik dat ik veel te weinig vetten at (want ik dacht dat die ongezond waren). En ik leerde op een andere manier te eten, met minder ‘vulling’ en met meer ‘voeding’. In de 6 weken na het eerste consult ben ik bijna 5 kilo aangekomen, hartstikke fijn!

 

Sandy zegt:

Ik dacht dat ik best gezond at, maar toch viel ik niet af. Ik dronk Optimel, ik nam magere melk en netjes vijf boterhammen per dag, zoals het Voedingscentrum adviseert. Ik probeerde niet te snoepen maar ik stikte elke dag van de honger. Niet fijn. Nienke legde me dingen uit over voeding die ik echt niet wist, zoals dat brood eigenlijk niet zoveel voedingsstoffen bevat en niet echt gezond is. Na de onderzoeken bleek ik ook echt niet tegen gluten te kunnen. Het was best even puzzelen om die uit mijn dieet te halen. Maar met ondersteuning van Nienke lukte het toch en nu ben ik al 7 kilo afgevallen!

 

Jorn zegt:

Ik vond het consult bij Nienke super interessant. Je ontwikkelt toch blinde vlekken voor je eigen gewoontes. Ik had eigenlijk nooit echt leren koken en mijn ouders aten traditioneel aardappelen-vlees-groenten, dus ik wist ook niet goed hoe het anders kon. De receptkaarten waren heel handig. Ik ben niet zo van het wegen van grammen en liters, maar op de kaarten stond meer hóe ik iets moest maken en dat was fijn. Ik eet nu heel anders en ik voel me goed! Het is ook mooi om via de onderzoeken te zien dat er niets mis is met mijn spijsvertering; het ging bij mij echt om verkeerd eten.

Helaas… tot het einde van 2016 zitten we vol! Begin volgend jaar kun je weer een intakegesprek aanvragen en starten met een pakket.

button