Module Vermoeidheid

Module Vermoeidheid

Module Vermoeidheid


vermoeidheidJe bent moe. Tot op het bot. Iemand van jouw leeftijd zou toch meer energie moeten hebben? Je hebt het natuurlijk ook wel druk, maar toch. Zou het dan toch een burnout zijn, of een bijnieruitputting? Daar hoor je zoveel over de laatste tijd…

Samen kijken we verder dan de laatste mode in gezondheidsklachten. We doen gedegen onderzoek en ontdekken zo of stress en andere onderliggende factoren  een rol spelen bij je energieprobleem.

 

 

Echt iets voor jou als:

 • Je een einde wilt maken aan je vermoeidheid en gaat voor de grondige aanpak
 • Je weet dat koffie en ‘energie-supplementen’ je eigen energievoorraad vaak alleen maar verder uithollen
 • Je wilt weten of er onderliggende problemen zijn (zoals een bijnier- of schildklierprobleem), in plaats van er alleen maar naar te raden
 • Je de kennis in huis wilt halen om blijvend iets aan je voeding en leefstijl te veranderen, zonder dat je op ‘dieet’ hoeft

Vermoeidheid is een klacht die veel verschillende oorzaken kan hebben. Wij leggen je uit welke dat zoal zijn en begeleiden je door de onderzoeken en -resultaten.

Je therapeut legt je uit wat gezond is in jouw persoonlijke situatie (en waarom), zodat je zelf dingen kunt verbeteren en je klachten gericht kunt aanpakken. Je krijgt een uitwerking met adviezen over je leef- en eetstijl en receptkaarten om je nieuwe voedingspatroon te leren inpassen in je leven. Ook geven we je advies over beweging en supplementen die je kunnen helpen.

Wat kun je verwachten?

De module Vermoeidheid vraag je aan in aanvulling op het Darmflorapakket (Basis of Voordeel). Deze module bestaat uit:

 • SKB: een test die laat zien welke organen en systemen onder druk staan (lever, hormonen, etc.) en of je in staat bent voedingsstoffen op te nemen in je cellen. Deze test zegt zelf niet wat er mis is met het orgaan of systeem, maar geeft aan wat de richting is waarin we verder moeten testen.
 • Vitamine D is een extreem belangrijke factor voor je energiehuishouding en een gezonde stofwisseling. Omdat ook dit vaak niet getest wordt, doen wij dat even voor je.
 • Adrenale Stressindex: een speekseltest naar de (vrije vorm van) cortisol en DHEA gedurende een dag
 • Neurotransmitterprofielbepaling: een vragenlijst die aantoont of je tekorten hebt aan bepaalde neurotransmitter
 • Homocysteïne: een belangrijke factor voor het kunnen afvoeren van afvalstoffen; wijst ook een eventueel tekort aan vitamine B12 aan.
 • TSH: het aansturende schildklierhormoon, dat makkelijk uit balans raakt bij schildklierproblemen. Bij een veranderde waarde of het vermoeden van schildklierproblemen testen we alle schildklierwaarden (fT3, fT4, rT3, MAK/TPO, TAK, TRAK).
 • HPU: een onderzoek in de urine, dat tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen aantoont (B-groep en zink).

Uiteindelijk werken we toen naar een gezond lichaam met een optimaal werkende darm, en een normale weerstand en energieniveau.

Wat kost het: je betaalt enkel voor de aanvullende onderzoeken. De kosten van deze module zijn €350,-. Geef bij het kennismakingsgesprek aan dat je naast het Darmflorapakket ook de module Vermoeidheid overweegt. Wij raden sterk aan om bij deze module gebruik te maken van het Darmflorapakket Voordeel, met toegang tot de cursussen Positive Eating en Darmflora & Darmgezondheid.

Helaas… tot het einde van 2016 zitten we vol! Begin volgend jaar kun je weer een intakegesprek aanvragen en starten met een pakket.

button (1)