Deze site is niet voor iedereen

Deze site is niet voor iedereen.

Ik zeg het er maar even bij. Dan weet je waar je aan toe bent. Dit blog is namelijk mijn speeltuin. Mijn hoekje van het internet. Mijn manier om alle kennis die ik in mijn hoofd heb (en dat is nogal veel) aan de buitenwereld te laten zien.

Dat komt, mijn motto is: ‘We have a right to know all of our options’. Je hebt het recht om de keuzes te maken die het beste bij je passen, maar dan moet je wel eerst alle opties kennen. Wat je op school leert over voeding en gezondheid is één van die opties – en dit blog geeft je (vaak) een andere kant van het verhaal. Een logische kant, over het algemeen goed wetenschappelijk onderbouwd ook nog. Maar wel een kant die niet voor iedereen ‘past’. En, eerlijk is eerlijk: ikzelf en mijn manier van schrijven passen ook niet bij iedereen.

 

 

Het is misschien maar beter dat je dat gelijk weet. Dus daar gaan we:

Als je heilig gelooft in margarine, is deze site niet voor jou.
Ik ben meer van de roomboter.

Als je niets hebt met (licht-cynische) humor, is deze site niet voor jou.
Er is al genoeg saaie, gortdroge informatie over voeding & gezondheid, dus ik doe het op mijn manier. Daarbij ben ik regelmatig cynisch of sarcastisch en ik zeg ook weleens ‘kut’. Zo ben ik namelijk in het echt ook. Als je daar niet van houdt, zijn er vast plekken op internet waar je blijer wordt dan hier. Je hoeft me dat dan overigens ook niet te vertellen.

Als je het nodig vindt om te gillen en te snauwen, is deze site niet voor jou.
Ik ben namelijk ook een mens. Een mens dat af en toe begrip kan opbrengen voor de moeilijke momenten van anderen, maar dat ook wel eens gewoon een kutdag heeft. En als ik gratis en voor niets uren, weken, dagen steek in het geven van goede informatie, zit ik gewoon niet te wachten op jouw grote mond omdat jij toevallig ook net een kutdag hebt. Als je tegen me schreeuwt of naar me snauwt raakt dat mij, als echt mens zijnde. En daar heb ik geen ruimte voor. Dus doe maar gewoon niet. Als je het ergens niet mee eens bent, kun je dat namelijk ook normaal zeggen. En snauw je het toch, dan kun je het terug verwachten. Iets met een bal en kaatsen. En ik heb 15 jaar ervaring in het terugkaatsen van ballen. Zelf weten natuurlijk verder.

Als je het Er Niet Mee Eens Bent, is deze site niet voor jou.
Nee, maar echt. Als je het allemaal superstom vind wat ik hier doe, is dat helemaal prima; ik wil er alleen geen last van hebben. Dus lees gerust en haal hier je dagelijkse dosis ergernis. Just don’t tell me about it. Ook niet heel beleefd. Ik ben het met 99% van het internet niet eens, maar ik heb echt niet de tijd om dat tegen al die mensen te gaan vertellen. Dit is mijn tuin. Als je de bloemen niet mooi vindt, begin je zelf maar een tuin. Dag!

Als je super-overtuigd vegetariër of veganist bent, is deze site niet voor jou.
Ben ik namelijk ook geweest, en uiteindelijk leerde ik dat het niet de meest natuurlijke manier van eten is. Ik heb daar Echt Heel Goed over nagedacht, research over gedaan (ja, ook die ene documentaire gekeken – en die andere ook) en nee, daar ga ik niet met je over in discussie. Want daar is deze site niet voor bedoeld. En ik heb er trouwens ook gewoon geen zin in, want je weet zelf hoeveel tijd en energie dat kost en we overtuigen elkaar toch niet.

Als je de wereld alles wilt vertellen over complotten zoals Big Food & Big Pharma, is deze site niet voor jou. 
Want ik ben daar namelijk niet zo mee bezig. Als ze al bestaan, heb ik geen enkele behoefte om daar iets mee te doen. Ik ben meer van het zelf nadenken en informatie delen waarvan ik het (redelijk onderbouwde) idee heb dat het waar is. Dit blog is er niet om te gillen over complotten waarvan we niet eens weten of ze bestaan. Ain’t nobody got time for that.

Als je een dieetgoeroe of superheld nodig hebt, is deze site niet voor jou.
Ik geef je informatie waarmee je een extra puzzelstukje in handen hebt. Waarmee je zelf onafhankelijk kunt nadenken. Dus doe dat dan ook. En blijf dat ook doen. Want ik heb vast ook niet altijd gelijk. En ik eet ook wel eens patat. Dus ik hoef niet in jouw hokje en al helemaal niet op jouw voetstuk - dat doet alleen maar pijn als ik er dan op een dag vanaf rol.

Als je dol bent op voorgekauwde recepten en exacte hoeveelheden, is deze site niet voor jou.
Ik kan niet rekenen. En ik vind het niet nodig ook. Je eet immers geen vitamine C, je eet een broccoli. En daarin zitten veel meer voedingstoffen in variërende hoeveelheden. Ik ga dus niet voor je uitrekenen wat je per dag binnen krijgt, maar geef je wel advies over je globale voedingspatroon.

En dat geldt ook voor recepten. Ik doe eigenlijk niet aan recepten, ik doe meer aan ideeën. Dus je krijgt bijna nooit exacte hoeveelheden, en ik kan ook niet voor je bedenken of je ook kokosolie kunt gebruiken in plaats van roomboter. Dat kun je namelijk prima zelf (en laat dan gelijk even weten hoe het geworden is). Grab your (lady)balls bij elkaar en duik de keuken in voor een potje Avontuurlijk Koken. YOLO.

 

Maar… voor wie is deze site dan wel?

Deze site is er voor mensen die met voeding & gezondheid bezig zijn. Die het leuk vinden om daar informatie over te verzamelen. Die houden van logisch nadenken (zelfs al is dat langs een niet-platgetreden pad). En die dol zijn op nieuwe kennis.

Deze site is er voor mensen die verantwoordelijkheid nemen over hun eigen gezondheid. Die snappen dat ze zélf aan de slag moeten om gezonder te leven en eten. Die daar graag wat hulp, tips en informatie bij willen zodat ze een vliegende start maken. Die op zoek zijn naar inspiratie om het steeds een stapje beter te doen.

Deze site is er voor mensen die open staan voor nieuwe ideeën. Die het interessant vinden om eeuwenoude kennis te combineren met het nieuwste wetenschappelijke onderzoek. Die graag heen en weer springen tussen abstracte onderwerpen en specifieke voorbeelden.

Deze site is er voor avonturiers die niet terugschrikken voor zelf de handen uit de mouwen steken. Die niet bang zijn voor spannende voedingsmiddelen zoals rauwe melk, biologische runderlever of gefermenteerde groenten. Die een idee voor een recept oppakken en er zelf mee aan de slag gaan (of die graag willen leren hoe je dat doet).

Deze site is er voor ondernemers. Nee, niet (alleen) mensen met een eigen bedrijf, maar mensen met een ondernemende mentaliteit. Slim genoeg om kennis op te pakken, te bekijken en er vervolgens mee aan de slag te gaan. Zelf verder borduren op wat je ergens leert. Lekker zelluf doen.

Deze site is er voor eigenwijze sujetten die geen genoegen nemen met alledaagse doctrines. Die lekker willen graven in de kennismijnen. En die hun kennis graag geserveerd krijgen met een dozijn frisse blikken, twee liter heldere uitleg en een een paar eetlepels droge humor.

Ziezo. Nu weet je het. Deze site is er niet voor iedereen. Maar misschien wel voor jou. En in dat geval: welkom, kom binnen, hier is een kopje thee en let’s have some fun!

De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy- & Cookiebeleid| Algemene Voorwaarden |