Call me!

Call me!

Half_Uurtje_Kennis

Bellen met De Groene Vrouw. Want dat is niet alleen gezellig – ik kan je ook beter helpen. Dus vandaar.

Toen ik begon met dit blog, had ik maar één doel: kennis verspreiden. Een platform waar ik zoveel mogelijk van de in tien jaar verzamelde kennis kon neerzetten, zodat zoveel mogelijk mensen er iets aan zouden hebben. Dat is niet veranderd. Maar waar ik niet helemaal op gerekend had, was de gigantische hoeveelheid vragen die al die mensen vervolgens zouden stellen.

Mensenkinders, wat zijn jullie nieuwsgierig. Oh wait – that’s a good thing 😉 Het staat ook in mijn doelgroepsomschrijving: ik werk voor Leuke Mensen. En die zijn nu eenmaal nieuwsgierig, én ze hebben een beetje humor én ze willen het naadje van de kous weten. Snap ik ook wel.

Maar hey, het blog kost al behoorlijk wat tijd om te schrijven. De hoeveelheid vragen die ik krijg in reacties onder de blogs, via Facebook, via Twitter en in mijn mailbox – ik kan ze niet allemaal beantwoorden. En dat wil ik ook niet. Want ik vind dat er een normale uitwisseling hoort te zijn: mijn tijd, energie en ervaring zijn iets waard. Geld bijvoorbeeld. Of iets anders. Dus als je iets van me vraagt, kan het zomaar zijn dat ik daar iets voor terugvraag. Je werkt zelf vast ook niet gratis.

 

Snel antwoord

Als tussenoplossing voor mensen die niet een heel consult nodig hadden, maar wel een hapje tijd heb ik een tijdlang het e-consult gehad. Een email met antwoord op je vraag, met suggesties, tips en producten. Leuk, maar veel werk! Ik zit de hele dag al achter de computer om blogs te schrijven, consulten uit te werken en cursussen op te zetten. Daar was ik wel een beetje klaar mee.

En dus is er nu het spiksplinternieuwe Half Uurtje Kennis. Echt een super-oplossing voor ons allebei. Dat komt namelijk: je belt mij en in een half uur praat ik je bij over je vraag en alles-waar-jij-nog-niet-aan-had-gedacht-maar-ik-wel. Da’s handig voor jou, want je hebt snel antwoord (meestal is er binnen 1-2 weken plek) en je kunt mij precies uitleggen wat je vraag is. En het is handig voor mij, want ik hoef niet achter de computer en ik kan gewoon mijn pyjama aanhouden 😎

But seriously. Eén van mijn grootste problemen is dat ik je alles wil uitleggen. Alle mitsen en maren en alsen en misschiens die nu eenmaal bij gezondheid en goede voeding horen. Als ik die allemaal moet opschrijven, ben ik drie dagen bezig met schrijven, en jij minstens een middag met lezen en begrijpen. Laat staan hoe lang we bezig zijn als ik je nog moet vragen wat je precies bedoelt en of je verder gezond bent en alles. Het is niet efficiënt. En ik schrijf makkelijk, maar ik praat nog makkelijker. Aan de telefoon kan ik je wat vragen stellen om erachter te komen wat je nodig hebt en waar ik je het beste mee kan helpen. En jij kunt het direct aangeven als je meer informatie nodig hebt of als er nieuwe vragen in je opborrelen. Ik ben een soort Duracell-konijntje: je gooit er een vraag in en er rolt een compleet en genuanceerd antwoord uit. Nice, huh?

 

Voor wie?

Het Half Uurtje Kennis is niet voor al je levensvragen. Als je wilt weten Waarheen, Waarvoor of waar je handdoek is, moet je niet bij mij zijn. En ook niet als je eigenlijk een heel consult wilt maar geen zin hebt in een Darmflorapakket. Nee, ik kan je niet ‘even’ vertellen wat je moet doen en hoe je moet eten om weer gezond te worden. Daar schreef ik al eens eerder iets over. Het Half Uurtje Kennis is er ook niet voor vijf vragen van jezelf en drie van je moeder. Want het woord zegt het al: we hebben een half uur – dat is 30 minuten.

Het Half Uurtje Kennis is er wel voor kleine vragen. Hoe je havermout nu het aller-allerbeste klaar kunt maken en wat je kunt gebruiken als vervanging voor melk in pannenkoekenbeslag. Of voor als je zwanger bent en graag wilt weten welke supplementen bij je passen, afgestemd op jouw persoonlijke voedingspatroon. Of voor als je allerlei vage klachten hebt en wilt weten in welke richting je moet denken en bij wat voor soort therapeut je terecht zou kunnen (lang niet altijd bij mij, namelijk). Of voor als je kind moet uitdelen, maar er zit een kindje in de klas dat allergisch is voor driekwart van het voedselpalet.

Kortom, het Half Uurtje Kennis is er voor korte vragen rondom Voeding & Gezondheid, waar we geen heel consult voor nodig hebben.

 

Dat treft

Heb je toevallig net zo’n vraag? Dat treft. Het Half Uurtje Kennis is namelijk nieuw. En daarom plak ik er een feestelijk prijsje op. de hele maand Oktober hang je met mij aan de telefoon voor de introductieprijs van € 34,-. Daarna gaat de prijs omhoog naar € 49,-. Dus als je een vraag hebt, is nú het allerbeste moment om die te stellen.

Klik hier om jouw Half Uurtje Kennis te boeken!
En ik heb ook nog een vraag voor jullie. Ik overweeg om conference calls (zeg maar webinars zonder beeld) te organiseren, bijvoorbeeld 1x per maand met steeds een ander thema (ik denk aan dingen als Ontbijten, Suiker, Fytinezuur, Weerstand, dat soort dingen). Waarbij ik kort iets vertel over het onderwerp en jullie de kans krijgen om uitgebreid vragen te stellen. Daar kunnen dan ongeveer 15-25 mensen per keer aan meedoen.

Mijn vraag aan jullie:
Lijkt dat je wat, zo’n conference call – en wat zou je een goede prijs vinden om mee te doen? Vertel het me in de reacties!

 

Reageren? Gezellig!

Reacties (5)

 • Nicky

  Worden de telefonische en/of persoonlijke consulten ook (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar?

 • Een goed idee en daarnaast wil ik je graag bedanken voor alle super interessante info op je blog – die je toch maar gratis deelt. Ik lees veel en graag bij je. Een compliment mag ook wel eens gegeven worden, nietwaar.

  • De Groene Vrouw

   En dat wordt met liefde in ontvangst genomen. Dank! 😀

 • Geertje

  Momenteel volg ik zelf een reeks conference calls (over een compleet ander onderwerp, maar dat doet er nu niet toe) die het vervolg zijn op een soort cursusweekend. Het weekend zelf was behoorlijk prijzig, maar schitterend begeleid. De conference calls zijn 50€ voor 4x 1.5 à 2u, met 4 deelnemers. Ik denk dat ze het zo democratisch kunnen houden omdat het basisweekend niet goedkoop was.
  Op zich een goede formule – het enige dat ik er vervelend aan vind, is dat je niet weet wanneer je iets kan zeggen, omdat je de gezichten niet ziet van de andere deelnemers, dus daar moet je goede afspraken over maken op voorhand.