Module Cyclus & Vruchtbaarheid

Module Cyclus & Vruchtbaarheid

8Je verandert iedere maand in een moordlustige heks en je voelt je in de week voor je menstruatie volkomen k-u-t. Of je wilt graag kinderen, maar het wil niet zomaar lukken. Volgens de arts is er niets aan de hand; toch ben je nog niet zwanger…

Voor alle klachten rondom je cyclus, menstruatie, vruchtbaarheid of kinderwens is er de aanvullende module Cyclus & Vruchtbaarheid. Door voedingstekorten aan te vullen en te kijken naar je leefstijl stellen we een behandelplan op om je klachten te verbeteren.

Wil je graag zwanger worden? Met de kennis uit de onderzoeken gaan we aan de slag om jouw lijf helemaal in balans te brengen. Met voeding en supplementen geven we je lichaam alle bouwstenen om een gezonde cyclus te vormen en de zwangerschap en borstvoedingsperiode vol kracht en energie te dragen.

 

Echt iets voor jou als

 • Een gezonde cyclus of zwangerschap je ultieme doel is
 • Je niet gaat voor de quick fix maar klaar bent voor de grondige aanpak
 • Je gek bent op kennis en daar graag zelf mee aan de slag gaat
 • Je bereid bent om tijd, aandacht en energie te steken in het zo gezond mogelijk maken van je darmen, lijf & cyclus


Je krijgt

 • Kennis over welke vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen belangrijk zijn voor een goede vruchtbaarheid & gezonde zwangerschap
 • Duidelijkheid over je hormonale gesteldheid en belangrijke basiswaarden voor een zwangerschap, zoals je schildklierwerking, vitamine D-status en darmflora-oriëntatie
 • Uitgebreid advies over hoe je met voeding en leefstijl een gezonde cyclus en/of zwangerschap kunt ondersteunen

 

Wat kun je verwachten?

De module Cyclus & Vruchtbaarheid vraag je aan in aanvulling op het Darmflorapakket (Basis of Voordeel). Deze module bestaat uit:

 • Schildklieronderzoek (TSH, fT3, fT4 en rT3): een goede schildklierwerking is essentieel voor een gezonde cyclus en/of zwangerschap. Schildklierproblemen zijn wijdverbreid en worden vaak niet ontdekt; wij doen daarom uitgebreid schildklieronderzoek.
 • Vitamine D is een extreem belangrijke factor voor een gezonde cyclus en/of zwangerschap. Omdat ook dit vaak niet getest wordt, doen wij dat even voor je.
 • Groot hormoonprofiel vrouw: een speekselonderzoek naar (de vrije vorm van) de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen, progesteron, testosteron en DHEA, om te zien of je overal genoeg van aanmaakt en alles netjes in balans is.
 • Homocysteïne: een belangrijke factor voor de vruchtbaarheid en een gezonde zwangerschap; wijst ook een eventueel tekort aan vitamine B12 aan.
 • hsCRP is een marker voor laaggradige ontstekingen in het lichaam, die een rol kunnen spelen bij cyclus- en/of vruchtbaarheidsproblemen.

Uiteindelijk werken we toen naar een gezond lichaam zonder tekorten en met een optimale darmflora. Zo helpen we je op weg naar een regelmatige en klachtenvrije cyclus en/of een supergezonde zwangerschap!

Wat kost het: De kosten van deze module zijn €275,-.
Deze module kan alleen gevolgd worden in combinatie met het Darmflorapakket.

Handig om te weten: we werken voor deze module vanuit de darmflora, omdat dit een belangrijke basis is voor de opname van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen. Van daaruit worden ook je vruchtbaarheid en hormonen weer beïnvloed. Een darmflorabehandeling + op orde brengen van eventuele voedingstekorten kan echter wel flink wat tijd kosten. We gaan dus voor de grondige aanpak, waarbij je ook je darmflora helemaal op orde brengt. Belangrijk, want die bacteriën geef je straks door aan je kindje – maar het kost dus wél tijd! Wij zien vrouwen dan ook graag minimaal een half jaar, maar liever nog een jaar voordat ze zwanger willen worden.

 

button