Module Eczeem

Module Eczeem

5Het begon met één plekje, maar dat werden er al snel meer en inmiddels heeft je kindje echt last van eczeem. Als het even kan vermijd je de hormoonzalf; je zou de klachten liever bij de bron willen aanpakken. Maar ja, die jeuk is ook zo zielig…

De aanvullende module Eczeem is er voor zowel kinderen als volwassenen. Voeding, darmflora en leefpatroon zijn van grote invloed op eczeem- en andere huidklachten. We kijken gericht naar jou/je kind en jullie situatie. Door middel van aanvullende onderzoeken, persoonlijke voedingsadviezen en een helder behandelplan pakken we de problemen bij de basis aan.

 

Echt iets voor jou als

  • Je de (onderliggende) problemen bij hun nekvel wilt grijpen en de klachten voor eens en voor altijd buiten de deur wilt zetten!
  • Je niet gaat voor een quick fix, maar klaar bent voor de grondige aanpak
  • Je graag zelf aan de slag gaat met de kennis die wij je geven

 

Wat kun je verwachten?

De module Eczeem vraag je aan in aanvulling op het Darmflorapakket (Basis of Voordeel) of het Darmflorapakket Junior (Basis of Voordeel). Deze module bestaat uit:

  • Prescreening Voedingsmiddelenovergevoeligheid – een voor-onderzoek naar eventuele overreactie van het immuunsysteem op verschillende voedingsmiddelen
  • Histamine – een belangrijke (mede)oorzaak voor eczeem en huidproblemen
  • DAO – onderzoek naar de aanwezigheid van het enzym DAO, dat histamine moet afbreken
  • Vitamine D – een preventieve factor voor ontstaan en verergering van eczeem
  • hsCRP – een marker voor de aanwezigheid van laaggradige ontstekingen, die eczeem kunnen verergeren

Uiteindelijk werken we toen naar een gezonde darmflora en een volwaardige voeding, zodat het lichaam zelf in staat is de huid te herstellen. Onze visie op eczeem en onze behandelingen zijn gericht op het zo gezond mogelijk maken van het hele lichaam (niet alleen de huid). Eczeem is immers niet alleen een probleem van de huid, maar heeft duidelijk oorzaken in (onder andere) de darmflora en vaak ook in voedingsallergieën. We helpen je om dit beter te begrijpen en om gezonde(re) keuzes te maken. Naast voedingsadvies kunnen we je ook adviseren welke huidverzorgingsproducten je kunt gebruiken om de jeuk en huidontstekingen wat te kalmeren.

Wat kost het: De kosten van deze module zijn €225,-
Deze module kan alleen gevolgd worden in combinatie met het Darmflorapakket of Darmflorapakket Junior.

button