Dank aan jullie

Dank aan jullie

Lotusknop

Soooheee, wat een reacties afgelopen week, toen ik een vraag stelde aan jullie! Jullie hebben mijn vertrouwen in de mensheid weer een beetje hersteld 😀 En daarom wil ik jullie graag bedanken.

Er waren heel veel antwoorden. Te veel om iedereen nog persoonlijk te antwoorden, daarom een collectief DANKJEWEL voor jullie allemaal! Bedankt voor het meedenken!

Natuurlijk kan ik niet met ieder antwoord evenveel, en soms moet ik ook bewust een besluit nemen om juist niets te doen met een antwoord. Sommige dingen deed ik al of heb ik al eerder gedaan of zijn al ingevoerd. En als ik voorreken dat ik eigenlijk geen normaal uurloon heb, ga ik waarschijnlijk niets doen met een antwoord dat zegt dat het eigenlijk nogal hoog is of dat impliceert dat het wel naar beneden kan – no matter what automonteurs ook mogen krijgen 😉

Maar dat geeft niet, want ook die antwoorden zijn in zichzelf waardevol. Ik was namelijk op zoek naar input vanuit jullie, lezers, doelgroep, cliënten/patiënten/studenten. En dat heb ik gekregen! En gelukkig zaten er ook een heleboel antwoorden tussen die me echt op weg hebben geholpen. Dat ik niet voor mensen moet denken bijvoorbeeld, en dat een wachtlijst minder erg is dan ik denk.

Nu moet het allemaal even bezinken en sudderen. Er zijn een aantal mensen die hulp hebben aangeboden. Waarvoor hulde, taart en regenboogstickers! Ik ga even kijken in welke vorm ik dat kan gieten. Als ik er klaar voor ben, neem ik contact op. Voor collegae die hebben aangeboden dat ik wel naar hen mag doorverwijzen: ik heb een strikte doorverwijs-policy en ik verwijs alleen door naar mensen die ik goed ken en waarvan ik weet dat de kwaliteit van consulten hoog ligt. Dat ga ik, als jullie het niet erg vinden, dus eerst even uitzoeken (ik zag er al een paar hele leuke tussen en ik ben gek op leuke mensen!) en dan bel ik vast vanzelf een keer voor thee 😀

 

Cadeautje

Affijn, ik ben heel blij met al jullie antwoorden, en voorkantdaarom vindt iedereen die (eer)gisteren de moeite heeft genomen om hier een antwoord te schrijven,
(in de loop van) vandaag een cadeautje in zijn/haar mailbox.*

De 10 Receptkaarten van ‘Gezond koken, dit is hoe‘ zijn voor jullie!

*In de mailbox die je hebt opgegeven bij het reageren dus, maar dat snapte je vast al 😉

 

Actie

Dan is het natuurlijk ook altijd fijn om te merken dat er ook daadwerkelijk iets met je antwoord gebeurt. En een aantal dingen zijn me met dank aan jullie al duidelijk geworden. Dat helpt, want dan word ik weer enthousiast – ik hou van nieuwe projecten, vooral als ze me meer tijd opleveren. Dus dit is wat ik de komende maanden wil gaan aanpakken.

Er zijn twee dingen die ik niet wil veranderen:

 • De consulten en consultprijzen blijven gewoon per consult en gaan niet per uur – want ik vind het heel belangrijk dat als je hier bent, je ook je hele verhaal kunt doen en niet op de klok hoeft te kijken.
 • De uitwerkingen blijven ook, want ik blijf geloven in de kracht van een heldere uitleg die je kunt nalezen en een behandelschema zodat je begrijpt wat je te doen staat. Als je geen uitwerking nodig hebt en daar ook liever niet voor betaalt, denk ik niet dat wij een match zijn. Er zijn gelukkig veel collegae die geen uitwerking voor je schrijven en waar je met een half uurtje weer buiten staat – en waar je dus ook minder betaalt.

Wat er wel verandert voor de consulten:

 • Iedere twee weken hou ik 1 consultplek vrij voor noodgevallen
 • Wordt die niet ingevuld, dan is de tijd veur mich 😀
 • Ik denk erover om een programma te installeren waarmee je zelf een datum/tijd kunt prikken voor je consult, zodat ik tijd overhoud en jij zelf kunt kijken wanneer er nog een plekje is
 • En ja, waarschijnlijk gaan ook de consultprijzen iets omhoog

En verder plannen om het groter aan te pakken en meer mensen te kunnen helpen (voor wie iets zei over de Golden Circle – mijn why is mensen helpen!) :

 • De VragenVrijdag-filmpjes gaan nu echt, echt, écht gebeuren, zodat ik mensen met losse vragen daarnaar kan doorverwijzen
 • Betaalde webinars voor mensen die wat meer gepersonaliseerd advies willen, maar geen behoefte hebben aan een heel consult
 • Meer workshops en lezingen
 • En om die drie dingen voor elkaar te krijgen, ga ik op zoek naar iemand die ze voor me wil voorbereiden en regelen

Tijd voor actie dus. Ik heb er zin in en ik vind het super dat jullie dit avontuur met mij mee willen beleven 😀

 

De vraag van vandaag:
Ik heb geen vraag vandaag.
Als je iets liefs of iets anders wilt zeggen, mag dat natuurlijk altijd in de reacties!

Reageren? Gezellig!

Reacties (17)

 • Anne Maaike

  Ik heb tot nu toe al erg veel aan je hulp en je bent het geld dubbel en dwars waard. Al is het alleen maar omdat je luistert en niet na tien minuten zegt: hier een receptje voor AB en dan moet het wel weer goed komen. Je hebt de volle aandacht voor je cliënten en door je uitwerking kunnen ze altijd alles nog eens teruglezen en in een later stadium er weer bijpakken ter reminder. Veel mensen zullen struikelen over het bedrag, maar een gemiddelde behandeling van een arts kost je zo 5 x zoveel. Alleen “zie” je dat niet, want de gehele bevolking betaald er aan mee. Ik zou zeggen, ga zo door! En vooral, zorg altijd goed voor jezelf, anders kun je dat niet voor ons!

 • Pingback:Ruimte | Eurolac!

 • Klinkt goed je nieuwe plannen! Ik hoop dat het voor je gaat werken. Ik ben vooral erg benieuwd naar Vragen Vrijdag filmpjes! 😀

 • Gisele

  Hai Nienke,

  Via via ben ik op je site terecht gekomen en zonder dat ik al veel heb rondgekeken, nu al fan, haha. Het feit alleen al dat je ‘de grote vraag’ durft te stellen aan je groep lezers, getuigt volgens mij van een enorme open- en eerlijkheid. Daar houd ik van! Veel succes met al je plannen en ik hoop dat het uitpakt zoals je hoopt. (En nu ga ik gauw verder rondneuzen..)

  Groetjes! Gisele

 • Mijn zus wees me vanmorgen op jouw site.

  Vanwege je kennis over gezondheid en ook vanwege punt 4 in je laatste opsomming.

  Mocht je eens op mijn site willen lezen en mocht het je aanspreken, misschien kunnen we eens thee drinken en zien hoe en of het past?

  Succes met je zoektocht!

  Maaike

 • Marlies

  Graag gedaan, alleen geen receptkaarten ontvangen.

  • Judith

   Ik ook niet, jammer

  • De Groene Vrouw

   Ik heb alle emailadressen gekopieerd en de receptkaarten ernaar verstuurd. Een aantal adressen zijn gebounced, daar kan ik helaas niet zoveel aan doen… dat ligt aan je eigen emailadres dat niet klopt of dat mijn emailadres niet lust.

   • Judith

    Ik zie al hoe het komt. Als ik mijn e-mail invul komt er automatisch als eerste een hoofdletter te staan terwijl het een kleine letter moet zijn. Blijft jammer, maar helaas dan.

 • Marianne

  Leuk dat je iets aan ‘ons’ had!!

 • Je bent geweldig! En ikzelf ook, al had ik deze hulpvraag van jou even gemist. Hoera voor de joy of missing out! Huh? Dat dus.

  Enfin. Gooi je tarieven omhoog, idd.

  En ja, doen: je agenda opengooien. Er bestaan volgens mij online applicaties voor, ik heb dat vorig jaar voor mijn werkgever uitgezocht omdat die er een TON of gedoe mee zou kunnen besparen. Ik zei blah, pilot, hij zei blah, interessant, nooit iets van gekomen. Blijft een gouden idee. Dus doen. En voor je zelf alles gaat uitzoeken: gooi er een #dtv’tje uit wie ervaringen heeft, tips?

  Ik ga je zo nog (het word saai I know) een complimentje uitdelen via Twitter… mede dankzij jouw ontbijt advies (glas warm water en uitstellen naar behoefte/vraag van lijf) en de Monkee Platter, I’m sure, en eerlijk is eerlijk ook dankzij de coaching via http://www.superbetter.com ben ik zomaar 4kg kwijt in 2 weken! Heb ik eerlijk helemaal niks aan zelfkastijding voor gedaan. Hoera! Beter leven zonder zelfkastijding!!

  Dus die ovenwanten stuur ik wel op… je hebt het verdiend (en verder geen tijd, dat snap ik).

  STERKTE! Rijd die golf : )

  • De Groene Vrouw

   😀

 • Femke

  Heel leuk mijn idee als leek terug te zien in je plannen voor komende tijd! Ik wilde als tegenprestatie al een verzoek voor een volgend blog indienen. Hihi! Maar vind de recept kaarten nog veel leuker!
  En voor goed advies wil ik er wel wat langer wachten hoor! En ik denk velen met mij!

  • De Groene Vrouw

   Je mag altijd een verzoek indienen hoor 😀 Zet ik het op de grote Blogpost-Inspiratie-Lijst. Ik ben alleen geen jukebox, dus ik beloof niet dat het er dan volgende week al staat 😎

 • Mieke

  Hoi Nienke
  ik ben hartstikke blij dat ik je “gevonden’ heb, ga super goed vooruit met mijn gezondheid en ben blij met alle uitleg. 1000 maal dank!

 • Suuz

  You rock!

  Dat wou ik maar ff zeggen 😀