Dankbaar en dat soort dingen

Dankbaar en dat soort dingen

Thank You message with small roses on wood background

Sommige mensen zijn er heel goed in. In dingen vieren. In successen ‘pakken’, echt doorvoelen en er even goed bij stilstaan. Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

Schermafdruk 2016-05-18 11.56.36

Zo doet Amanda Palmer dat (http://blog.amandapalmer.net/20140716/)

Daarentegen ben ik er zo één die altijd allang weer doorgerend is naar de volgende craze of the day. Die nauwelijks stilstaat bij successen, mijlpalen en andere vrolijke dingen. Zelfs op verjaardagen ben ik meer bezig met het maken van Groene Vrouw-verantwoorde hapjes. Toen ik mijn boek af had, ging ik geen wijn drinken om twee uur ‘s middags, maar was ik alweer aan het verzinnen wat ik in mijn volgende boek zou schrijven. Nu drink ik sowieso geen wijn, maar toch.

 

Mindfulness

Een kotswoord vind ik het, mindfulness. Uitgekauwd en afgezaagd door hippe grachtengordelmoeders (overigens niets ten nadele van; als je op de grachtengordel woont heb je het goed gedaan. Tik ‘m aan, vrouwe!). Maar goed, mindfulness dus. Een kotswoord, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in.

Want wat heb je eraan als je steeds maar doorrent, op weg naar – ja, naar wat eigenlijk? Dat kan niet goed zijn. Leef een leven vol leven. Ik weet niet of we maar één keer leven of heel veel keer, maar in elk geval: we zijn nu hier. En het is zonde om niet elke seconde ervan te ervaren.

Daarom hou ik ook zo van goed eten. Proeven, ervaren hoe het in je mond voelt. Beetje kennis erbij zodat je weet wat het in je lijf doet. Merken dat je je lekkerder voelt als je vitamine D-waarde op orde is en je je niet de dag door hoeft te slepen, ik noem maar wat.

 

Dankbaarheid

Maar ik dwaal af. Wat ik eigenlijk wilde zeggen: tijd om ook in mijn bedrijf eens wat dingen te ervaren. Er zijn filosofieën die vertellen dat dankbaarheid en bewustzijn dé sleutel zijn tot gezondheid. Ik weet niet of dat waar is, maar het brengt wel rust. Doorrennen brengt onrust. En onrust is geen gezonde staat van zijn.

Dus het is tijd voor wat dankbare rust in deze hectische tijd. Volgende week komt mijn boek uit, deze week heb ik daar al drie interviews over met grote partijen (ik mag nog niet verklappen welke, maar het is mega-tof!). En gisteren ging mijn facebookpagina over de magische grens van 10.000 likes heen.

10.000. Tien. Duizend. Tienduizend mensen die mijn kennis waardevol genoeg vinden om De Groene Vrouw af en toe in hun tijdlijn voorbij te willen zien schuiven. Jullie, mijn trouwe lezers.

10K likes!!!

10K. Boem. En dan ben ik komende maandag ook nog eens precies 12345 dagen oud – maar dat is een ander verhaal.

Waar het om gaat: ik ben dankbaar. Ik ben jou dankbaar. Dat je mijn blog leest en dat je mijn kennis tot je wilt nemen. Dat je je wilt laten inspireren door wat er toevallig in mijn hoofd omgaat. Dat je af en toe met me meehuilt of me een hart onder de riem steekt als ik weer eens ergens gestoord van word. Dat je af en toe kritische vragen stelt zodat ik beter kan worden in wat ik doe. Dat je het feestje met me meeviert. Dat je misschien zelfs af en toe iets hebt aan wat ik zoal vertel hier, op mijn hoekje van het internet. Ik ben je dankbaar.

Ik ben mijn leraren dankbaar – die van op school en die van het leven. De mensen die me kennis hebben gegeven en die me hebben geleerd zelf na te denken. Die me uit mijn comfortzone hebben geschopt. Die in me geloven, die achter me staan en die me door de nasty times heen helpen (want ik ben net een echt mens dus ja, die zijn er ook).

 

Ziezo. Dankbaar. Stilstaan bij de dingen die gebeuren. Niet blind verder rennen. En nu ga ik taart eten. Groene Vrouw-verantwoord. I love you, my peeps!

Reageren? Gezellig!

Reacties (13)

 • Linda

  Ik heb normaliter nooit de tv aan overdag maar ik zag je voorbij komen bij rtl4!

  Good for you!!!

  • Else

   Ja! Ik heb normaliter ook niet snel de tv aan, maar op mijn werk hoorde ik op het bewegend behang van een cliënte het woord poepdokter voorbij komen in een aankondiging van Humberto Tan. Toe maar! Wat goed! Heb je je vermaakt?

   (Hmm, ik twijfel al een tijdje of ik bij jullie op consult moet komen, maar als je nu op tv komt zal het straks wel storm gaan lopen. Iets met wachtlijsten…? Misschien toch maar eens een knoop door gaan hakken binnenkort…)

   • Else

    Hee, je hebt je facebook ingesteld op pirate talk.

    • De Groene Vrouw

     Aye! 😉

   • De Groene Vrouw

    Ach man, het was zo leuk! De aftermath (tigtig mailtjes en een roodgloeiende telefoon) is iets minder fantastisch, maar daar zitten was echt supertof om te doen. Ik zou zo weer gaan!

 • Else

  Groene vrouw, jíj bedankt. Dat je zoveel duurbetaalde kennis gratis en voor niets met ons wilt delen, zodat we zelf kunnen leren nadenken over hoe we omgaan met onze gezondheid en ons leven (want hé, YOLO toch? Ofzo.). Bedankt dat je ons de clues geeft om zelf verder te zoeken als we meer willen weten, en natuurlijk bedankt dat je jouw hulp aanbiedt als we daar even in ons eentje niet uit komen omdat het zo verdomde complex is.

  Dat ik met al deze kennis niet meer zo goed onbezorgd kan toekijken als ik mijn dierbaren vrolijk een nieuw kuipje dieetmargarine (of pakjes/zakjes/suiker/whatever) open zie trekken neem ik dan maar op de koop toe. Als ik het subtiel genoeg doe, met kleine stapjes, krijg ik ze wel om. Mijn ouders, broer en vriend zitten inmiddels al in het roomboterkamp, we komen er wel :)

  Bedankt, dat je ons, jouw publiek, niet inschat als een stel dommies. Dat is écht heel fijn. Daar kan ik me bij andere sites soms zó aan storen.

  Keep up the good work!

 • Anke

  En jij natuurlijk ook hartelijk bedankt voor het delen van al je kennis!

 • Kelly

  Geniet ervan, meid! Je hebt het verdiend! xxx

 • Anne

  Jij dank je wel Wijze Groene Vrouw!

 • Angeliek

  volgens mij volg ik je nu zo’n twee jaar, en het is heel leuk om jouw ‘reis’ te volgen, niet alleen de ideeen over eten, gezondheid en wat de beste ‘oplossingen’ zijn, maar ook de groei in je eenpersoonsbedrijfje, je persoonlijke touch, en de passie, de drive. Inspirerend ook! En inderdaad, ook omdat je niet alleen de rozengeur van je successen laat zien. Dus ook thx van mij!
  Ik kijk uit naar het boek volgende week, niet alleen omdat ik denk dat het een ‘good read’ gaat worden( we kunnen nl vast ook veel op je interwebs vinden), maar ook omdat deze beweging er een is om te supporten en te verspreiden, zogezegd..gewoon fijn.

  p.s. weet niet eens meer of ik ook ‘geliked’ heb op BF(bookface, bij ons thuis) ik heb ‘m al een jaar niet van dichtbij gezien…Dus je net is soms al groter dan je denkt!

 • Franca

  Joehoe! Wat n happy blog!
  Fijn hoor dat je het leven viert.
  Ik ben trouwens ook dankbaar… Om heeeel veel dingen en o.a. dat ik jou heb ontmoet en we samen “iets” leuks gaan doen!
  Celebrate good times…oh yeah”

 • Nanne

  Jij ook bedankt meid!

 • Aukje

  Wow, 12345, das echt een cool getal, moet je vieren 😉