De Stoute Vrouw: afrodisiaca

De Stoute Vrouw: afrodisiaca

DeStouteVrouw

Er is over weinig zoveel discussie als over afrodisiaca. Of het nu over kruiden gaat, over zeebewoners of over kleine blauwe pilletjes: de wereld is verdeeld in mensen die overtuigd zijn van de lustopwekkende werking en mensen die het allemaal verwerpelijke quatsch vinden.

Maar of ze nu werken of niet, middeltjes om de liefde op te wekken zijn al zo oud als de mensheid. En met Valentijnsdag in het vooruitzicht mogen we best eens een uitstapje maken om er enkele te onderzoeken. Girls just wanna have fun, nietwaar?

Het opwekken van Echte Liefde kunnen we, helaas pindakaas, wel naar het rijk der fabelen verwijzen. Als je het niet leuk hebt met je vent zul je er zelf iets aan moeten doen. Mijn credo: als een relatie voortdurend meer energie kost dan hij oplevert, is het tijd om te vertrekken. Geen toverdrank die kan zorgen dat iemand zijn hart aan je verliest… maar affijn, daar hadden we het niet over.

Seks, dat is een heel ander verhaal. Want daar valt nog best het één en ander over te zeggen. Afrodisiaca zijn natuurlijk niet alleen kruiden maar ook weekdieren (oesters, mosselen), insekten (Spaanse vlieg, die helemaal geen vlieg is maar een kevertje) en zelfs crèmes met aminozuren.

De meer twijfelachtige werken via suggestie. Ik weet niet wíe bedacht heeft dat het vrouwelijk geslachtsorgaan lijkt op een mossel of smaakt als een oester, maar gatverdamme. Dan ontgaat je de lust toch vanzelf. De meer geloofwaardige afrodisiaca bevatten échte inhoudsstoffen, die vaak werken via het stimuleren van de doorbloeding. Naar de geslachtsdelen, welteverstaan. Je kunt je voorstellen wat het effect daarvan is.

 

Kruiden

Kom, vooruit, ik begin met de allerleukste. Geilebokkenkruid. Ik heb het ook niet bedacht, zo héét het. Nou ja, in het Engels dan: Horny goat weed. Hoe geweldig is dat? Het zijn verschillende soorten van het geslacht Epimedium. Da’s dan ook gelijk de nette naam van het kruid.

Geilebokkenkruid bevat de werkzame stof icariine, dat de conditie van de geslachtsorganen (bij man en vrouw) verbetert. Ook stimuleert het de afgifte van testosteron. [1] Dat is niet alleen leuk voor mannen: ook bij vrouwen stimuleert testosteron de sexuele drive. Epimedium wordt ook wel een tonicum genoemd: het zorgt voor meer ‘vitaliteit’ (in dit geval dus op sexueel gebied). Dat het de plantaardige viagra zou zijn is dus omstreden, maar een algeheel ‘lekker in je vel’-effect is natuurlijk ook best fijn.

Twee andere bekende stoutemeisjeskruiden zijn Damiana & Yohimbe. Klinkt ook bijna als een strippersduet, nietwaar? Of toch minstens als de Griekse Godinnen van de Zinnelijke Liefde.

Damiana (Turnera diffusa) heeft ook testosteron-like eigenschappen. Daarnaast is het zenuwversterkend, een algeheel tonicum en ondersteunt het een hormonaal evenwicht via de hypofyse [2]. Het kan ingenomen worden als tinctuur of capsules, maar de meest gebruikte verwerkingsvorm is het roken van de plant. Ik heb het al voor je uitgeprobeerd: niet onaangenaam, maar natuurlijk vooral leuk als je kunt roken (anders vergaat je alle lust door het gerochel). Je hebt er geen tabak bij nodig, dus dat scheelt, en het is een stuk minder spannend dan een joint.

Yohimbe (Pausinystalia johimbe) is familie van onze eigen Framboos, maar inmiddels verboden in Nederland. Niet helemaal zonder reden: het kan bij overmatig of onkundig gebruik hartstoornissen veroorzaken. Het werd voorheen wel eens in headshops verkocht als geïsoleerd yohimbine. Also been there. Ik vond het wel opwindend, maar om eerlijk te zijn kan dat ook gelegen hebben aan de jongen met wie ik op dat moment was. Niet de moeite waard om er illegaal achteraan te gaan in elk geval.

Tribulus (Tribulus terrestris) is een traditioneel Ayurvedisch kruid dat gebruikt wordt om -wederom- de vitaliteit te verhogen en de sexuele drang te vergroten. Met andere woorden: je wordt er geil van. Het beïnvloedt de werking van stikstofmonoxide, een gekende manier om erecties op te wekken en te versterken. Ook werkt dit kruid via het testosteronstelsel, namelijk door de eigen testosteronaanmaak te stimuleren; maar daarnaast stimuleren de steroïdale saponinen de oestrogeenaanmaak bij de vrouw en bevordert het de bloedcirculatie. Tribulus is een prima kruid om gedurende een paar weken te gebruiken als algeheel aansterkend middel, en wie weet wat er nog van komt…

 

Als het niet lukt

Als je deze kruiden nu allemaal niet in huis hebt, kun je gelukkig ook op andere manieren je liefdesleven een kick geven. Bijvoorbeeld met onze heerlijke limited edition Valentijns Massage-olie en Massagebalsem. Een eigen olie of balsem voor Hem & Haar; natuurlijk ook verkrijgbaar voor Hem & Hem of Haar & Haar.

Met voor hem de etherische oliën van onder andere Sandelhout, Cipres en Lemongrass, en voor haar de zachte oliën van Palmarosa, Bergamot en Ylang. Natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat ze ook samen heerlijk geuren…

Nog meer weten over kruiden in de liefde? Volg dan de workshop Afrodisiaca van Herba Sanitas. Hillegonda’s workshops zijn altijd een aanrader: vol kennis maar ook gewoon dikke lol. Nee, daar stond echt een O. Lees nog maar een keer.

 

De vraag van vandaag:Heb jij wel eens kruiden gebruikt om je liefdesleven spannend te houden? Deel je slaapkamergeheimen in de reacties!

[1] http://www.ergo-log.com/icariintestosterone.html
[2] Groot Handboek Geneeskrachtige Kruiden, Geert Verhelst

~ Komt dit je bekend voor? Dat klopt: dit is een herhaling, want ik ben op vakantie. ~

Reageren? Gezellig!

Reacties (3)

 • Citroengras massage olie is echt een aanrader! Prikkelend, fris en zwoeler dan citroen.
  Bij-effect: de volgende dag citroengras thee drinken en je zit weer helemaal in de stemming van de nacht ervoor…

  x Ana

 • Geilebokkenkruid

  Hoi ondeugend kruidenvrouwtje … leuk verhaal!
  Een andere kijk en ervaring op gebied van ‘How to Spice up’ …
  Rare kwinkslag in je verhaal is : ‘Als het niet lukt …’
  Raak ik een beetje opgewonden (…) ha leuk, moet het dan maar doen met massage olie … Ook dat is leuk naar meer, maar soms is snel tegen de muur ook lekker ( red. Heleen van Royen) in deze drukke tijden; geen tijd om de kruiden bij de DA kruiden te kopen….
  Duzz … linkje naar je webwinkel 😉

  Er kijken te veel mensen mee wanneer ik alle verplichte velden invul 😉
  Vandaar de fictieve rommel.
  Maar wel via FB …
  Doe maar een PB-tje
  – Medebeheerder –

  • De Groene Vrouw

   Zie je, mijn moeder had gelijk. Schrijf je een keertje over sex, krijg je gelijk typische berichten van vage mensen. Zo gaan die dingen in het leven…