Disclaimer

Gezondheid & Verantwoordelijkheid

Kijk. Ik mag dan onderhand meer dan 10 jaar gestudeerd hebben, maar ik ben geen arts. Ik kan geen diagnose voor je stellen - al helemaal niet via het internet in de reacties op het blog. De adviezen die je leest in het blog, zijn bedoeld als informatie voor in-principe-gezonde-personen. Heb je een chronische aandoening of iets anders waardoor je volgens speciale regels moet leven en eten, check dan altijd even met je gezondheidsdeskundige voordat je een advies van het blog opvolgt.

En dan nog hè. Zelfs al ben je helemaal gezond, dat wil niet zeggen dat ieder advies ook bij je past. Ik ben niet zo van de wonderverhalen: er is nooit één manier van eten of één verzorgingsproduct die voor iedereen op deze wereld precies passen. Dus je bent er altijd zelf bij. Als je iets eet of gebruikt dat je hebt gevonden op de site en het valt of voelt niet lekker, hou er dan mee op. Jij bent de expert op het gebied van je eigen lijf. Iets dat voor 100 anderen werkt, hoeft niet altijd ook voor jou te werken. Dus wees niet koppig en luister naar jezelf.

Buiten dat: blijf altijd zelf nadenken. Die tien jaar studie betekenen natuurlijk niet dat ik nooit een foutje maak. En ik weet ook weleens iets niet zeker. Of ik verander van mening. Dat gebeurt. Dus dan lees je in een nieuwer blog ineens iets anders dan in een ouder blog. Dan moet je niet boos worden, maar jezelf verdiepen. Wat was mijn redenatie toen? Wat is het nu? En vooral: wat vind je er zelf eigenlijk van?

Ik doe ook maar gewoon mijn best. En ik vertel over dingen waarvan ik het belangrijk vind dat de rest van de wereld ze weet. Ik ben supereigenwijs (dus ik zeg wel eens iets waar de diëtist en het Voedingscentrum het niet mee eens zijn) en ik ga daarbij uit van (hoe ik geleerd heb dat) een menselijk lichaam werkt, wat het daarvoor nodig heeft en waar dat vervolgens inzit. En ik ben niet dogmatisch; ik hou van 80-20. Zo kijk ik naar de wereld en naar voeding. Maar ik ken jou niet, dus het kan best zijn dat het voor jou net even wat anders werkt. En als we nou allebei een beetje logisch na blijven denken, komt het vast wel goed. Leef smakelijk!
 

Reclame


Ik ben wel eens enthousiast over producten of diensten van andere mensen. En dat roep ik dan. En oh ja - ik verkoop ook nog zelf producten in de webwinkel. Je kunt ervan uitgaan dat als ik ergens enthousiast over ben, dat komt omdat ik op basis van mijn kennis en overtuigingen, vind dat het spul goed in elkaar zit. Dat de kwaliteit heel goed is of dat er goed over nagedacht is.

Ik verkoop dan ook producten omdat ik ze heel goed vind - ik vind ze niet goed omdat ik ze verkoop. En dat is een verschil.

Soms maak ik zomaar ineens per ongeluk reclame voor iets van iemand anders. Omdat ik daar dan enthousiast over ben. Krijg ik daar geld voor? Nou nee. Dat komt: ik ben niet zo heel zakelijk ingesteld en ook een beetje lui, dus meestal vraag ik niet eens van tevoren of ik over zo'n product mag schrijven. Mijn meningen zijn dus voor 100% die van mezelf, in alle eerlijke oprechtheid.

Soms krijg ik wel een product om te testen en te reviewen. Dat doe ik alleen als ik daar ook echt mijn eerlijke en oprechte mening over mag geven - ook als die niet zo heel positief is. Die lees je dan op het blog onder het kopje 'Review'.

Zo heel af en toe wil iemand mij betalen om iets leuks te schrijven over hun product. Dat is reclame. Ik doe dat alleen als ik zelf toch al enthousiast was over het product - het is dus wel eerlijke reclame - en er staat dan boven het artikel dat het een advertorial is. Dit soort blogposts doe ik niet zo heel vaak, maar ik sta er open voor zolang ik jullie maar eerlijk mag laten weten dat het om betaalde reclame gaat.

Tot slot heb je nog affiliate links. Dat zijn linkjes naar producten of boeken waarvoor ik (als jij erop klikt en iets koopt) geld krijg. Je merkt daar verder niets van; het kost jou niets extra's en het geeft mij een klein bedrag waarmee ik dit blog kan onderhouden. Best wel win-win dus. Dit is in ieder geval zo voor alle boeken die je via mijn blog bij The Book Depository koopt. 

En zo zit het met reclame en hieperdepiep-verhalen op dit blog! Weet je dat ook weer.

De Groene vrouw - Eigenwijs in Darmflora, Voeding & Gezondheid | Disclaimer | Privacy- & Cookiebeleid| Algemene Voorwaarden |