Echte Mannen (met Worst)

Echte Mannen (met Worst)

Pimentworst

Lichtelijk beledigd was ik, toen ik via Facebook en Gods ondoorgrondelijke wegen terecht was gekomen op het Kimchi Winterfestival en aldaar bleek dat er op het hele terrein geen Kimchi* te krijgen was. Gelukkig bleken er wél allerlei andere traditionele en minder traditionele voedingsmiddelen verkocht te worden.

Waaronder de Echte Worst van ambachtelijk worstmakers Brandt & Levie. Had u nog nooit van gehoord? Ik ook niet. Jammer, want ze maken errug lekkere worst. Errug Errug Lekker. En errug traditioneel ook, geleerd van Italiaanse slagers. De pittoreske noviteit spat ervanaf, en voor een keer is dat nu eens niet cynisch bedoeld.

Het bleken nog aardige jongens te zijn ook (onder de 30!), en ik besloot dat ik mijn worstvulmachine (die tot op heden gebruikt wordt voor zalven en oliën), misschien maar eens moest gaan gebruiken voor waar hij voor ontworpen was en een workshop Worstmaken te volgen. Of een tweede machine dan, qua hygiëne enzo.

Hoe dan ook, deze aardige jongens hebben het goed voor elkaar. Toffe vormgeving, lekker vlees… een vrouw werd al voor minder verliefd. Maar zelfs de Echtgenoot was enthousiast en we kochten een worst met Piment. Nom. Verslavend.

Tevens redden deze mannen mijn festival-ervaring, want ze verkochten broodjes braadworst mét gefermenteerde rode kool (zuurkool met rode kool dus). *Waarmee gelijk de vraag beantwoord is wat Kimchi eigenlijk is (behalve het radiostation dat dit festival organiseerde): gefermenteerde groenten, Korea style, met pittige pepers en kruiden. Dat was er dus niet, maar alsnog iets gefermenteerds en dat maakte mijn dag weer goed.

Ik ben inmiddels fan (was dat al duidelijk?). Als je dat ook wilt worden, kun je deze EchteMannenWorst – haha – proeven bij één van de verkoopadressen die slim genoeg waren om aan te haken. En dan mag je van mijn Man niet piepen over de prijs, want voor een liefdeloze, vol rotzooi gefabriceerde supermarktworst betaal je bijna net zoveel, en dat is op geen enkele wijze vergelijkbaar met wat ze bij Brandt&Levie doen. Weten jullie ook weer dat de belerende vingertjes in dit huis niet alleen aan mijzelf zijn voorbehouden 😉 maar gelijk heeft hij wel.

Ik vond dit Kimchifestival een stuk leuker én undergrounderder dan de Underground Boerenmarkt, wilde ik er nog even bijvertellen. Echt een aanrader voor wie van Muziek, Thuisgebakken Bier en Echt Eten houdt. En volgend jaar, bij de zomereditie, staan manlief en ik er gewoon zelf. Met Kimchi. Tot dan!

 

De vraag van vandaag:
Wat is jouw favoriete traditionele liflalfje, en waar haal je dat? Vertel het ons in de reacties!

Reageren? Gezellig!

Geen reacties