Eten voor je leven! (Boek + Give away!)

Eten voor je leven! (Boek + Give away!)

Schermafdruk 2016-04-11 08.19.10

“Weet je, het is allemaal zo ingewikkeld en er is ook zo véél informatie! Is er niet een boek waar gewoon ALLES in staat?”

Het is een vraag die ik regelmatig krijg, en een hele begrijpelijke vraag ook nog. Als je net begint met gezond eten en leven en je komt zo’n Duracellkonijn als ik tegen (je gooit er een vraag in en er komt een kwartier aan antwoorden uit), tsja. Dan lijkt het allemaal ook moeilijk en dit-leer-ik-nooit-ingewikkeld. De antwoorden roepen weer nieuwe vragen op en voor je het weet ben je drie uur verder. In alle eerlijkheid: op de vraag “En wat doe jij?” heb ik wel eens gelogen dat ik boekhouder was, omdat ik het gewoon niet meer aan kon om nóg een keer te vertellen dat slagroom gezond is en dat niet-ontbijten geen foutje van mij is.

 

Handboek voor het leven

En toegegeven: het IS ook veel. Er. Is. Zo. Veel. Informatie. Niet alleen over voeding, maar ook over andere aspecten van je leven: slapen, achter de computer zitten, stress, hormoonverstorende stoffen in je kassabonnetjes… je weet bijna niet waar je moet beginnen.

Gelukkig is het er nu. Dat ene boek waar je al die tijd naar uit hebt gekeken. Het boek waar (bijna) alles in staat. Dat je in één keer uit kunt lezen en dan als naslagwerk in de kast zet zodat je er later nog eens iets in kunt opzoeken. En dat toch niet droog, saai of onduidelijk geschreven is. Het IS er! Of nou ja – bijna dan 😉 Voor jullie, plebs, komt het eind deze week pas beschikbaar. Maar ik als ultracoole hippe healthblogger (en geheel toevallig ook vriendin van de schrijfster) heb hem al – en ik mag er twee weggeven!

Susan Vroemen schreef Eten voor je Leven. In dit boek doet ze waar ik persoonlijk dol op ben: ze kijkt niet naar één informatiepunt voor haar kennis, maar combineert verschillende bronnen. Zo combineert ze de kennis uit de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken met de eeuwenoude wijsheid van traditioneel levende gemeenschappen, met de fysiologische kennis die we over het lichaam hebben en met de evolutieleer. Als je er goed over nadenkt is het natuurlijk niet heel vreemd dat die vaak overeen komen.

Eten voor je leven gaat niet alleen over voeding. In vijf delen praat Susan je bij over:

 • Universele principes: hoe je lijf in elkaar zit en hoe het zijn taken het beste kan uitvoeren. De handleiding voor het biologisch fenomeen ‘mens’.
 • Biologische ritmes: alles wat je moet weten over de invloed die ritmes hebben. De daglengte, seizoenen, je ademhaling, beweging, rust en ontspanning: alles is ritme.
 • Dooddoeners in je eten: wat er in ons voedsel zit dat je liever niet meer in je lijf wilt stoppen. Susan geeft je de informatie die je nodig hebt om niet in nodeloze paniek te schieten, maar wel gericht actie te nemen.
 • Je bent wat je eet: natuurlijk. Nadat je de rotzooi eruit hebt gegooid moet je er goede dingen in stoppen. Zo ingewikkeld is dat niet, als je maar even weet hoe. Dat leer je in dit deel.
 • Recepten, recepten, recepten: mensen zijn dol op recepten. Want al dat gezonde eten moet je natuurlijk wel een beetje smakelijk in elkaar koken. Met deze recepten vergeet je al die ongezonde zaken die je in deel drie moest laten staan – je hebt er gewoon geen zin meer in met al dit lekkers.

 

Give away!

Eten voor je Leven is dus hét handboek voor een gezonde(re) levensstijl. En daarnaast een encyclopedie aan interessante feitjes, weetjes en handige tips. En ja: ook ik heb er nog nieuwe dingen uit geleerd! Natuurlijk ben ik nogal gefocust op voeding, maar ik vergeet bijvoorbeeld regelmatig het ritme van het leven. Oh ja.

Eten voor je leven is vanaf eind deze week verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Maar jij kunt het nu al winnen en eerder dan iedereen in huis hebben

Dat werkt zo:

 • Vertel in de reacties onder dit blog waarom jij het boek zou willen winnen (of voor wie je het wilt winnen). En zoals altijd geldt: leuke (leuk geschreven) verhalen maken meer kans dan zielige klaagversies.
 • Vertel het ook op facebook
 • Ik heb een hekel aan like/deel/win-acties, maar je mag natuurlijk best even de facebookpagina’s van De Groene Vrouw en Healing Foods liken als je dat zelf leuk vindt 😉

Komende woensdag (13 april) kiezen Susan en ik twee winnaars: één op dit blog en één op de facebookpagina. Zij krijgen het boek gratis thuisgestuurd, een dag voordat het in de winkels verkrijgbaar is!

Eten voor je Leven van Susan Vroemen komt uit in april 2016 en wordt uitgegeven door Uitgeverij Akasha. Het boek telt 350 pagina’s. ISBN 9789460151613.

 

De vraag van vandaag:
Waarom wil jij het boek Eten voor je Leven winnen?
Vertel het ons in de reacties (en op facebook)!

Reageren? Gezellig!

Reacties (56)

 • Yvonne

  Denkt zij nu echt álles te kunnen weten,wat voeding betreft??wat the fuck is zij om dit te verklaren?! Hoeveel “weten”schappers zijn haar al vóór gegaan en waarom mag ik haar wél geloven! Garantie tot aan de wachtkamer?? Ik ben benieuwd of ik hier antwoord op krijg! Zou het héél graag willen geloven,liever zéker weten!lieve groet van mij Yvonne
  En dit is géén dubbele reactie!ik heb nog niet eerder gemaild.

  • De Groene Vrouw

   Ziezo… frustratie much?

   Je schreeuwt zo hard door mijn beeldscherm heen dat ik niet eens goed begrijp wat je nu precies wilt weten. Probeer het nog een keer, en blijven ademen dit keer…

 • Magdalena

  Ik ben wel een beetje door de war! Susan Vroemen geeft aan dat wij dierlijke producten nodig hebben en minder koolhydraten. Maar vanuit The China Study wordt aangegeven dat juist de dierlijke producten slecht voor onze gezondheid zijn. Wat is dan wijsheid?

  • De Groene Vrouw

   Ik ben het wel eens met Susan en niet met de China study, die een stevig staaltje slechte wetenschappelijke verslaglegging aan de dag legt en ook tegengesproken wordt door veel (en meer betrouwbare) onderzoeken.

 • Yvonne bours

  het boek van Susan is geweldig!!!!!!!!!!!!

 • Hanneke

  Jaah lijkt me een echte musthave. Maar een leuk stukje schrijven, dat is toch jullie beroep?! Lezen daarentegen kan ik wel weer heel goed! :)

 • Ine

  Gewoon omdat het nodig is dat we allemaal Groener gaan leven, eten….En omdat ik alle hulp kan gebruiken om mijn echtgenoot een paar kilo gewicht te laten afnemen..

 • Mieke Schepens

  Omdat ik dringend anders moet gaan leven, (eten en bewegen) kan ik daar best wat hulp bij gebruiken. Ik doe graag mee voor hete boek. Warme groet, Mieke

 • Melanie

  Eigenlijk, omdat ik ALLES wil weten!

 • Jessica

  Ik wil heel graag dit boek lezen. Ik heb mijn eetpatroon 2 jaar terug rigoreus omgegooid. Mijn vriend was sceptisch, maar toen hij zag hoeveel beter ik me voelde, is hij heel langzaam ook zijn eetpatroon gaan aanpassen. Inmiddels leeft hij gezonder dan mij. Ik ben toch van het gemak. Ik heb het idee dat ik ik de teugels teveel heb laten vieren en ik kan wel wat hulp gebruiken. Ik ben vooral erg benieuwd naar de recepten.

 • Plien

  Waarom? Daarom!

 • Indra

  ik wil heel graag winnen omdat ik gek ben van lezen en dan met name informatieve boeken. Vaak als ik dan enthousiast ben over het boek dan vertel ik op mijn werk de nieuw verkregen informatie die ik gelezen heb. het gebeurt dan regelmatig dat het boek een rondje gaat langs de collega’s die hem ook willen lezen en de echt nieuwsgierige collega’s vertellen de week erna dat ze het boek zelf ook gekocht hebben. maar natuurlijk ben ik ook gewoon heel nieuwsgierig naar wat Suzan Vroemen geschreven heeft en kijken of ik met deze informatie thuis aan de gang kan.

 • Desirée Brinkhorst

  Jaaaaaa ik wil heel graag dit boek verwelkomen in mijn huis en verslinden haha..( wat kennis en informatie betreft dan he ;-), niet dat jullie denken dat ik een boek over voeding en leefstijl op zichzelf als lekker hapje zie 😉
  Ik sta er bekend om dat ik altijd bezig ben met gezondheid, met eigen brouwsels en bakjes rondloop en overal het fijne van wil weten en dan weer met nieuwe receptjes aankom of producten die anderen niet kennen. Ook mijn eigen dochter van 6 wordt er wel eens gek van….zucht mama wat heb je nu weer bedacht.. waarna ze vervolgens braaf 1 hapje probeert en of het lekker vind of vol liefde weer uitspuugt..
  Maar ook ik voel me nogal verdwaald in deze wereld met voor mij te veel informatie en hoe heerlijk is het als liefhebber van minimalisme dat ik deze lente, onder het motto van schoonmaken en opruimen – alle boeken de deur uit kan doen en 1 handboek ervoor in de plaats kan zetten. Ik verheug me er al op als ik er aan denk en duim voor mezelf dat ik de gelukkige winnares ben en mag zijn :-)

 • Henny Barning

  Winnen is natuurlijk fijn, zeker als het gaat om: “je gaat eten voor je leven” dus vluchten kan niet meer,
  als je niet eet ga je dood, dus eet dan zeker wat voor jou het beste is, wat het winnen betreft, daar zal ik niet bijzijn, maar benieuwd naar dit boek ben ik zeker, want eten voor je leven doe ik al 66 jaar
  maar kan altijd beter! Laat het me gewoon cadeau doen, mocht dat niet gebeuren dan schaf ik het zelf toch aan? Zeker als oma die ziet dat er meer gesnaaid wordt dan Echt gegeten enne….vooral geproefd!

 • Thirza

  Waahhh ik zie door de bomen het bos niet meer in het oerwoud van het internet. Hoe kan ik een goed onderscheid maken tussen goede verhalen en spookverhalen? Een goed ritme, goede voeding en een gezonde levensstijl zijn erg welkom in dit gezin van rommelende darmen, droge huidjes, stinkwinden en tantes-die-het-zielig-vinden-dat-de-kids-geen-snoep-krijgen-en-dus-trommels-vol-smurfblauwe-lollies-en-chemische-spekjes-in-hun-mondjes-proppen :( Kan niet wachten om te beginnen met lezen. Dus, ja please graag Groene Vrouw!

  • De Groene Vrouw

   Van harte gefeliciteerd Thirza! Stuur je me je adres nog even? :-)

 • Angela L.

  Terwijl mijn man een soort van Popeye wordt, kom ik steeds minder in de buurt van Olijfje.

  Ik eet dan ook gerust een hele avocado per dag; want ze zijn zo lekker! En ik heb, als het om een handje nootjes gaat heeeeele grote handen. En alleen water gedronken is een wijntje… In een grote theemok, want het laatste wijnglas is al een jaar geleden gesneuveld.

  Op deze manier kom ik dus sneller aan dan in mijn biertjes-chips-sigaretjes tijd. Ik snack ietwat teveel. ‘Gezonde snacks’, maar toch… teveel. En dat komt doordat mijn maaltijden wel wat beter kunnen; wat voedzamer, vullender en beter in balans. En door het verbannen van pakjes en zakjes mogen ze ook weer wel wat lekkerder!

 • Katja

  Hai Groene Vrouw,

  Yep herkenbaar! Ik roep altijd dat ik door de broccoli’s het bos niet meer zie. Ik stalk jullie website’s al erg lang en merk dat als je dat maar veel doet, je beetje bij beetje de die broccoli’s wel gerooid krijgt. Maar een beetje meer kennis zou ik echt heeeeeel graag willen :-). De website van Susan was het begin in mijn zoektocht naar goed, nuchter en down to earth eten. Zonder toeters en bellen (alhoewel die best af mogen gaan ter introductie van dit boek) uitleg van hoe en wat op het gebied van je lijf, leden en onderdelen die je er instopt ter leering ende vermaeck. Met gedegen uitleg wordt het leven een stuk vrolijker! Ik heb het al wel eens gezegd, maar nog maar ff een keer (complimentjes kun je tenslotte niet vaak genoeg krijgen) DANK voor jullie werk. ECHT.

  Groetjes en fijne dag Katja

 • Joyce

  Ja zeg, hoe kan ik nou de leukste, winnende reactie geven als er iemand met een reactie op rijm én een hoelahoep daar in verwerkt komt? Toch lijkt het me fantastisch om een goed, makkelijk te lezen en op waarheid berust boek mèt recepten te bemachtigen!! En zo de stijgende gezonde lijn in mijn leven voort te zetten en ook nog eens kennis te vergaren over de werking van het menselijk lichaam. Altijd interessant!

 • Doenja Berukof

  Omdat ik gezellig hebberig ben wat boeken betreft (en ja, ik lees ze allemaal, heerlijk omringd door andere boeken) :-p, maar ook uitlenerig (ook boeken mogen lekker op reis gaan).

 • Ineke knight

  Mijn oudste dochter is nu 37 jaar en heeft gezondheidsproblemen en daar voel ik mij best schuldig over. Zij heeft nl. geen borstvoeding gehad wat ik wel heel graag had gewild maar niet lukte door gebrek aan kennis en hulp. Wel kreeg ze helaas met 6 weken sinaasappelsap op advies van het zuigelingenbureau. Wat een ellende, wat een buikpijn.
  Ook huilde ze heel veel het eerste jaar en weer kreeg ik heel veel niet kindvriendelijke adviezen.
  Het is ondanks de vele missers een prachtige meid en lieve moeder geworden (die haar kinderen heul, heul lang heeft gevoed, een fantastische ervaring, ook voor mij)!
  Ik gun haar dit prachtige boek gewoon om wie ze is, mijn broddellapje!

 • Aca

  Klinkt als een geweldig boek.
  Ik wil dit boek graag winnen. Lekker voor mezelf omdat ik druk bezig ben met het temmen van de Endo(metriose)Bitch en het maken van baby’s. Kan wel wat extra hulptroepen gebruiken :)

 • Maaike

  Leesvoer waar je gezond en blij van wordt past in elk dieet, maar vooral in het mijne! Het stuklezen ervan past vast nog wel ergens tussen het moestuinieren, zuurkool maken, cassave-pizzadeeg kneden, gember-kefir-recept Googlen, kind avocado-mango-boekweitpapje of bataat-broccoli-kokosoliemaaltijd voeren, vriendlief overtuigen om geen bitterballen meer te eten (“ik weet dat het ovenbitterballen zijn en overheerlijk, maar neem nou maar bleekselderij met hoummousdip. Veel lekkerder”) en de andere dagelijkse beslommeringen in. Ik las iets over rust en ontspanning? Begin ik met dat hoofdstuk.

 • Bianca

  Ik zou het boek graag willen winnen omdat ik nu wel eens mijn eigen mix wil vinden tussen biologisch, zandlopers, eten als holenmensen en de hollandse pot… zonder een tekort te krijgen of stress…

 • Anne

  Waarom wil ik graag dit boek… Omdat ik nog steeds de staatsloterij niet gewonnen heb en dus de winter niet winterslapend of in een zonnig land hier ver vandaan kan doorbrengen. Hoe vooral de winter wel te overleven zonder dagelijkse diepvriespizza’s, mijn werkgever heeft ook al geen boodschap aan mijn seizoensschommelingen alhoewel wel flexibel maar er zijn grenzen. En nu is het lente en ik sta vol energie in de keuken, het proviand voor morgen al klaar en morgen, net als vandaag, al voor de wekker wakker! Anyway… het lijkt mij een onwijs leuk boek om te lezen en om van te leren. Als ik hem niet krijg dan koop ik hem gewoon hoor, staat al op mijn bol.com verlanglijst. :-)

 • Nanda

  Iets met ‘bos’ en ‘bomen’
  en hoe daar te komen…

  Informatie van Voedingscentrum
  tot Groene Vrouw.
  Help, wat wisselend!
  Hoe zit het nou?

  Ik adem in en uit
  en stop een wortel in mijn mond.
  Hoelahoep ook nog even
  de huiskamer rond.

  Eten voor je Leven
  dat klinkt als een goed boek.
  Hier was ik dus al een tijdje
  naar op zoek.

  Ik doe mee aan de give away.
  Misschien heb ik wel geluk.
  Dan spring ik in de hoogte
  en kan mijn dag niet meer stuk :)

 • Mirjam

  Met twee slimme meiden zat ik op de deeltijd hbo-V de reguliere voedings- en leefstijl adviezen te bediscussiëren. En nog zijn we – inmiddels allemaal gediplomeerd verpleegkundigen – altijd de weer met het delen van grote emmers amandelmeel en kratten bio-appels. Ritme is natuurlijk niet ons sterke punt, als drukke mamma’s en nachtwerkers… Maar feitjes en recepten zijn we dan wel weer dol op! En kennis delen.. Dus wil ik dit boek heel graag hebben, om te delen, met m’n zuster-vriendinnetjes… En, ongetwijfeld komt een deel van die kennis via ons weer terecht waar hij hoort, in de gezondheidszorg :) een boek weggeven wordt dan een supergoeie daad dus! ?

 • Linda

  Waarom ik dit boek wil winnen? Omdat ik door al die geweldige ‘groene’ bomen in de voedingsindustrie en reclame het bos niet meer kan vInden. En omdat ik natuurlijk hoop met dit boek het juiste pad van gezond en verstandig eten weer te vinden.

 • Carin

  Ik wil het gewoon ook hebben. En waarom? Omdat ik al teveel geld uitgeef aan goede boeken over voeding. #Alleswillenweter.
  (Past best ‘n boek bij op de plank. Kwestie van proppen.)

 • Jaimy

  Ik zou dit boek enorm graag willen lezen! Ik ben zelf al aardig op weg wat voeding betreft, alle rotzooi is er al een aantal maanden uit en ik eet ook vrij gezond. Toch twijfel ik vaak enorm aan mezelf, mede door alle ongestructureerde en ook tegenstrijdige informatie. Ik mis de rode draad! Daarnaast wil ik dolgraag meer weten over hoe het (mijn) lijf nou in elkaar zit en vooral hoe ik met mijn lijf kan samenwerken in plaats van tegenwerken.

  En ohja, na de Game of Thrones serie uitgelezen te hebben ben ik ook weer eens toe aan iets praktisch 😉

 • Nienke

  Ah dat lijkt me een heel fijn en super interessant boek! Zou hem graag willen hebben, maar voor het geval dat ik hem niet win, heb ik hem alvast op mn bol.com-verlanglijstje gezet! 😉

  • Nienke

   Ohja, waarom ik het zou willen winnen…
   Ik wil me graag verder verdiepen in voedsel/echte voeding voor je lichaam. Ik heb dat al vrij diepgaand gedaan, maar er zijn zo ontzettend veel aspecten die meespelen! Het lijkt me heel prettig om de kennis daarover in een boek verzameld thuis te hebben liggen. En juist de verschillende gezichtspunten in het boek spreken me erg aan.

 • Kim

  Omdat degene voor wie ik dit boek graag wil winnen op Facebook zit (en nog niet hier) probeer ik het via deze blog. Over twee weken is mijn schoonmoeder jarig (ze wordt 70!). Ze was van beroep diëtiste en vind gezond eten en oud worden erg belangrijk. Mijn vriend heeft uiteraard bepaalde gewoontes en principes van zijn moeder overgenomen. Maar dat blijkt af en toe wat tegendraads te zijn met de wijsheden die ik uit de cursussen en de blog van de Groene Vrouw opdoe ;-). Daarom lijkt het me leuk om mijn schoonmoeder dit boek voor haar verjaardag te geven. Een bruggetje naar de wijsheden waar zij haar hele leven heeft gedaan.. en de kennis die ik nu tot mij neem.

 • Rita

  O..! Dat is precies het boek dat ik mijn dochter zou willen geven. Als jonge vrouw kan ze wel wat overzicht gebruiken in de enorme stroom aan informatie over gezond eten en leven (die vaak tegenstrijdig is)…
  En weet je, dan zou ik het ook fijn een tijdje van haar kunnen lenen 😉 Ik kan niet wachten op weer heel veel zinnig nieuws!

 • Marloes

  Hoera! Dit is dus precies waar ik al een tijdje naar op zoek ben! Inmiddels is het zo’n 2 jaar geleden dat ik mijn eetgewoonten onder de loep genomen heb en mijn ‘levensstijl’ flink heb omgegooid. Ik heb veel gelezen over voeding en geleerd dat (en hoe) het vóór je kan werken. Koken doe ik ontzettend graag en dat doe ik nu dus met pure ingrediënten en veel meer groente, snelle suikers probeer ik te vermijden, etc. Maar: De basis heb ik nu naar mijn idee wel onder de knie, dus ik wil graag wat meer de diepte in. Nog beter weten hóe m’n lichaam werkt en hoe processen samenhangen. Voordeel is dat ik binnenkort met zwangerschapsverlof ga en (eindelijk) tijd heb om m’n nieuwsgierigheid te voeden met leesvoer. En nu weet ik dus ook wélk leesvoer, namelijk: dit boek! :)

 • Marianne

  Ik ben de laatste maanden steeds meer bezig met voeding voor gezondheid. En eigenlijk ook eten voor mijn leven. Er zijn begin dit jaar 4 goedaardige tumoren ontdekt in mijn speekselklier (en nee, geen zielig verhaal, lees nog even verder) Dit is voor mij opnieuw een impuls geweest om uit te zoeken wat mijn lichaam nu écht nodig heeft. Om verkeerde voeding en gewoontes achter me te laten en te kiezen voor leven en gezondheid. In mijn opinie kan mijn lichaam dit zelf genezen. Het zoeken naar informatie over goede voeding is niet altijd even gemakkelijk, aangezien het nogal wat tijd kost om het kaf van het koren te scheiden. Dit boek zal een hele waardevolle gids zijn op mijn pad.

 • Janine

  Dit boek zou ik voor mijn fantastische 15-jarige dochter willen winnen. Sinds kort laat ze de chips en zoete dingen staan en heeft gekozen voor een healty levensstijl. Gewoon omdat ze het belangrijk vindt. Ik vind dit zo mooi. Een puber die niet zwicht voor alle coole reclames en na schooltijd in de keuken staat om havermoutmuffins voor het hele gezin te bakken.
  Omdat het niet makkelijk is om een weg te vinden in alle zin en onzin over gezonde voeding/gezond leven (zeker niet voor jonge meiden en hun social media-bronnen) en jij zegt dat dit boek echt over zin gaat, gun ik ‘t haar helemaal. Ik ben helaas niet van het facebooken anders zou ik je daar nog liken ook.

 • Sacha Franke

  Gewoon omdat ik alles over voeding en leefritme wil weten. :)

 • Katrijn

  Oh, ik ben benieuwd! Ik zie ook vaak het bos door de bomen niet meer. Maar sinds de jongste gevoelig blijkt te zijn voor allergieën, probeer ik er wel bij stil te staan. Zowel voor hem als voor mij (borstvoeding). Het komt uiteraard de rest van het gezin ten goede…

 • Mariska

  Laatste jaren steeds gezonder aan het leven. Het leukste ervan vind ik het ontdekken dat gezond ook nog steeds heel erg leuk en lekker kan zijn.
  Ik ben er wel van overtuigd dat we op dit gebied nooit uitgeleerd zullen zijn. Maar dat is ook het leuke. Steeds weer nieuwe invalshoeken bekijken en geïnspireerd blijven. Daar kan dit boek een mooie aanvulling op zijn, dus ik waag graag een kans!

 • Gonneke

  Ik wil dit boek graag winnen voor mijn dochter Femke. Zij was mijn eerste en ik heb haar niet gevoed zoals ik het nu gedaan zou hebben, ze was mijn broddellapje, gebreid voor ik voldoende afwist van waar ik me bezig was. Ze tobt nu met haar gezondheid en zou dit boek goed kunnen gebruiken. En ze heeft nog geen verjaardagscadeautje van me gehad.

 • Catoo

  Ik ben “informatie over voedsel zoeken / lezen / opnemen / beargumenteren / afwegen / categoriseren” moe….dus boek zou me erg helpen het ritme des leven wat te veraangenamen!

 • Leonie

  Dat klinkt als een geweldig boek! Ik zou het graag winnen voor mijn moeder. Mijn moeder is al haar leven lang bezig met gezond eten, en doet echt heel erg haar best! Maar ze zit nog te veel vast in de aannames van weleer: vet is fout, zout is fout, en doe mij maar “Light”. Een ding waar ze wel al jaren heel goed mee bezig is, is haar suikervrije dieet. Vroeger thuis (toen ik puber was en dus alleen maar at waar ik trek in had) maakten we al gekscherend onderscheid tussen de “aspartami’s” en de “suikervreters”. Inmiddels is aspartaam gelukkig uit het menu verbannen ?

  Ik zou mijn moeder graag deze “bijbel” cadeau doen om haar te helpen om nog betere keuzes te maken voor een gezond leven. Omdat ze nou eenmaal meer aanneemt uit boeken dan van mij. En omdat ik hoop dat ze dan eindelijk de margarine zal ruilen voor roomboter en de pot met geraffineerd zout plaats maakt voor een fijne pot Keltisch zeezout.

 • Esther

  Dit boek zou ik zo graag willen hebben om uit te lenen aan mijn ouders! Mijn vader (lees: koppige Fries) neemt nooit iets zomaar aan en al helemaal niet van m’n moeder. Zij doet bijv al weken stukjes avocado door de salade en hij eet het niet omdat ie het niet kent (stiekem verstopt ze kleine stukjes er tussen zodat ie toch wat binnen krijgt).. Nou kwam hij toevallig op internet tegen dat een avocado super gezond is en vertelde dat enthousiast aan mijn moeder, die vervolgens zei dat ze dat altijd bij de salade heeft. Goh, nou dat ‘wist ie niet’. De keer daarop proefde hij bewust de avocado, trekt een vies gezicht en zegt ‘dit smaakt niet als een kiwi’. Uhh, nee… Inderdaad.
  Tot zover zijn kennis over voeding :) Ik zou hem (en m’n moeder, die nog steeds uit pakjes en zakjes kookt omdat dat zo makkelijk is) zo graag op weg willen helpen met gezonde voeding.. En ik denk dat dit boek daar enorm aan kan bijdragen!

 • Christel

  Ik heb standaard een A-4 vol met boeken over de onderwerpen voeding en gezondheid die ik nog graag zou willen aanschaffen. Het boek van Susan Vroemen / Eten voor je leven staat bovenaan deze lijst (en dat zeg ik niet omdat ik graag dit boek wil winnen maar ‘t is echt zo). Ik kan niet wachten tot dit boek uitkomt en daarom zou het zo fantastisch zijn als ik het al vóór de officiële verschijningsdatum in mijn bezit zou hebben.

 • Maaike Hofsommer

  Ja!

  Dat boek wil ik heel graag winnen!

  Ik ben nu ruim 2 jaar bezig met gezonder eten en wat een verschil… Ik voel me stukje bij beetje beter in mijn lijf, het is heerlijk om te merken dat je het zelf veel beter kan dan de grote industrieën je doen geloven!

  Zelf lijstjes bijhouden met wat waar goed voor is, hoe je bepaalde ingrediënten het beste kunt combineren en dan ook nog eens waarom ook al weer. Het is een hele studie!

  Het lijkt mij super om een handboek te hebben wat je als leidraad kunt gebruiken. Op een dag dat je even niet zo veel energie hebt, toch een goed recept en tips om je op te fleuren. Het belang van het bioritme ken ik wel een beetje.. Maar daar kan ik nog heel veel over leren, en het lijkt me super om dat via dit boek te doen!

  Al met al: ik ben super enthousiast, leergierig, en benieuwd naar het boek. Je zou mij enorm happy maken met zo’n schat aan informatie!!

  Succes met het kiezen van de leukste reactie 😀

 • Myrthe

  Met de kennis van nu en de wijsheid van toen… Ja! Daar wil ik graag meer over lezen. Gisteren nog kroop ik langs een slootkant omdat daar de mooiste paardenbloemen groeiden die ik wilde verwerken in een ‘gezond’ jammetje. Het voorjaar biedt zoveel ‘plantpower’ die ik graag benut. Ik wil terug naar de basis zonder de hypes. Het goede van vroeger en het beste van nu. Daar weet ik al wel wat van maar ik zou heel graag de speurtocht versimpelen met Eten voor je leven zodat ik anderen daar ook weer mee kan inspireren en vermaken.

 • Ellen1979

  Oh, dit boek gaat op mijn verlanglijst! Ik kan namelijk helemaal niet leuk schrijven en ben vooral erg zielig nu, met mijn longontsteking met prednison en antibioticakuur 😉

 • Ilse

  Ja! zo’n boek wil ik! Ik wil graag gezond eten, doe ook mijn best, maar als ik dan de foute supermarktkoekjes heel stoer niet in huis heb gehaald en tóch mijn kroost iets lekkers voor wil schotelen, verdwaal ik in het oerwoud van websites. Maak ik nou boekweit-agave-incabessenkoekjes of kom ik weg met havermout-banaan? En waarom is het ene nou echt beter dan het andere? Ik zit gevangen tussen te weinig, en te veel informatie en de bereidingstijd van elk baksel wordt zo verlengt met een uur omdat ik ergens klem zit op pinterest. Doe daar een lekkere portie ADD bij en er komt dus weinig meer uit mijn oven, of pan.

  Fijn ook, een boek dat je er bij vertelt waarom. Want dat is sinds mijn derde niet meer overgegaan, de waarom vraag. Al zou ik best snappen als er nou net niet in staat wat er zo hormoon-verstorend is aan kassabonnetjes. Maar dat kan ik dan natuurlijk weer even googelen :) Als ik weet waarom iets wel of niet gezond is, en dat wordt ook nog eens door verschillende bronnen gestaafd, heb ik veel minder moeite met het volgen van het advies. Dit boek lijkt me heerlijk!

 • Angeliek klingen

  Ja! en dan liefst al ebook inderdaad. Maarre, de prijs staat niet vermeld!- wie niet wint, moet ‘m dan kunnen aanschaffen natuurlijk…
  grt,

  Angeliek

  • Angeliek

   Oh, zag ‘t bij de link naar de boekverkoper. sorry…

 • Lilly

  Eten voor je leven klinkt lekker; meestal doe ik dat met een zak bugel chips en een tube smeerkaas…. Dat ik op dat punt beland heeft met veel meer te maken dan gezond eten! Het boek klink alsof er aandacht wordt besteed aan heel het leven verzorgen! Lijkt me tof om te winnen en na het lezen door te geven aan: mijn moeder, mijn broertje, mijn vriendinnen, mijn vriend en iedereen die in deze tijd een beetje houvast in de Health jungle kan gebruiken!

 • Claudia van Oostveen

  Ooooh jaaa! Gefeliciteerd Susan met je boek! Ik ben onwijs benieuwd naar je boek… Een leuk stukje schrijven waarom ik het graag wil winnen… Nienke ik lees jouw blogs zo graag omdat ikzelf die enorme droge humor niet bezit om zo leuk te vertellen. Ik hoop altijd dat humor ooit eens een besmettelijk virus gaat worden. Ik probeer al 3 jaar (denk ik) te eten zoals Susan me geadviseerd heeft destijds. Met behulp van healing foods en de groene vrouw en nog wat andere blogs natuurlijk lukt dat soms wel en soms niet. Ik ben een soort ruggengraatloze amoebe die te snel voor het gemak kiest. Nu ben ik zwanger en ik vrees dat ik ik de laatste maanden net zoveel gesnoept heb als de laatste 3 jaar… Dus tijd om weer met een schone lei te beginnen!! Ik zou het enorm leuk vinden om
  daar Susan haar boek bij te gebruiken!! Dus stiekem wil ik het boek gewoon heel egoïstisch voor mezelf en voor het lieve kleine meisje in mijn buik.

 • Liza

  Hopel I jk komt het ook uit als ebook. Lees liever digitaal dan van papier.

  • De Groene Vrouw

   Joe! bedankt voor je mening (maar ik denk niet dat je wint…)