Even voorstellen: ons nieuwe team!

Even voorstellen: ons nieuwe team!

Constructie

Alsof het hele afstudeercircus nog niet druk genoeg was (nee, ik heb de uitslag nog niet!) ging het leven achter de schermen van De Groene Vrouw ook nog gewoon door. En hoe! Maar liefst drie nieuwe groene vrouwen die het team komen versterken. Ik prijs me gelukkig!

 

Vragenservice

Sinds anderhalf jaar runnen Judith en ik samen de webwinkels. Maar het werd teveel. Judith is goed in marketing en strategie en dat soort dingen die je wilt kunnen doen als je een webwinkel hebt – maar ze kwam er niet meer aan toe omdat we zo veel vragen krijgen. Over hoe je een cup aanschaft, of welke vitamine je in je man moet stoppen als ‘ie een beetje snuffig is.

En dat is prima. Want we brengen graag zoveel mogelijk kennis de wereld in (dat had je misschien al gemerkt aan dit blog). Dus het werd tijd om daar iets voor te regelen. En geregeld hebben we! Sinds 1 Juni is Jolanda bij ons. Zij gaat de klantenservice doen en (bijna) al jullie vragen beantwoorden. Jolanda stelt zichzelf aan je voor:

Jolanda BlokHi!
Ik ben Jolanda en ga de vragen via telefoon en mail beantwoorden voor Cute Cotton en de Groene Vrouw. Je hebt dus best kans dat je mij aan de lijn krijgt als je belt, of misschien hebben we elkaar al ontmoet op de Ouders Natuurlijk beurs? 

Ik ben pedagoog, sociaal wetenschapper en fervent (gediplomeerd) dierenliefhebber. Daarnaast heb ik tien jaar in een drogisterij gewerkt, waar ik uiteraard het een en ander aan kennis heb opgedaan. Ik hou van een natuurlijke levensstijl en dat sluit mooi aan bij de producten van de Groene Vrouw en Cute Cotton.

Oh ja: ik ben nieuw in het bedrijf. Ik heb al heel wat uitgeprobeerd (zoals wasbaar maandverband, helemaal goed!) en geleerd, maar… bear with me for a while! Het kan gebeuren dat ik een antwoord niet direct weet, of even wil overleggen over jouw specifieke situatie.   “I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.” (Richard P. Feynman). Gelukkig heb ik dan Nienke en Judith om op terug te vallen. Ik heb er zin in om je op weg te helpen!

Jolanda beantwoordt iedere werkdag tussen 09.00 en 11.00 je vragen over producten, verzending, en service. Je bereikt haar via 079-7503335. Natuurlijk kun je ook mailen, en wel naar vragen@groenevrouw.nl of vragen@cutecotton.nl.

 

Praktijkuitbreiding

Maar ook in de praktijk is het druk! Zo druk zelfs, dat ik niet eens aan toe kom om alle consultaanvragen te beantwoorden, laat staan ze in te plannen… tijd om op zoek te gaan naar therapeuten die de ideeën van De Groene Vrouw snappen. En die heb ik gevonden! Noortje en Liedewij staan te popelen om aan de slag te gaan.

Cliënten van de praktijk zijn Noortje Berger (1982) al tegengekomen als stagiaire. Inmiddels is haar vakopleiding (bijna) voltooid en is ze eraan toe om zelfstandig mensen te behandelen – gezellig onder mijn vleugels. Noortje vertelt:

Noortje Berger2Ooit wel eens bedacht wat je eigen gebruiksaanwijzing is? En dan bedoel ik niet dat de wereld jou ’s ochtends het beste eventjes met rust kan laten. Of dat je die ene week van de maand toch net een iets korter lontje hebt dan de overige drie. Nee, ik bedoel, hoe je er van binnen uitziet en hoe het werkt. Wat er gebeurt als je er iets instopt? Wat gebeurt daarmee in je lichaam? En hoe hoort dat iets er weer uit te komen?

Dit begon ik mij af te vragen toen ik na mijn heftige bevalling en kraamtijd allerlei klachten kreeg. Ik had eigenlijk nooit wat, maar was ineens een soort draaideurpatiënt geworden bij mijn huisarts. Helaas ging die niet op zoek naar een verband en ging ik langzaamaan steeds meer zelf op onderzoek uit.  

Ik kom uit de juridisch administratieve sector (na mijn HAVO-diploma heb ik de HBO-opleiding Sociaal-Juridische Dienstverlening afgerond), maar ik wist dat dat niet mijn place to be was en hoopte dan ook dat ik iets zou vinden waarin ik oprecht geïnteresseerd zou zijn. Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik dit heb gevonden. In 2014 heb ik met succes de 1-jarige opleiding HBO medische basiskennis afgerond. Daarnaast rond ik eind juni 2015 – als het goed is – de opleiding orthomoleculaire voedingsleer af en start ik in september 2015 met de opleiding tot darmtherapeut.

Al lerende besefte ik steeds meer dat de basis toch echt bij voeding en darmen ligt en kwam ik in contact met Nienke. De manier waarop zij praktijk voert spreekt mij erg aan. Alles gebeurt op basis van feiten en onderbouwde kennis waarbij er ook nog eens wordt geprobeerd deze kennis zoveel mogelijk over te dragen. Het is iets wat erg bij mij past; geen zweverig gedoe (ook al geloof ik echt wel in meer tussen hemel en aarde) maar je acties kunnen onderbouwen naar aanleiding van ‘bewijs’; (ontlastings-)onderzoeken. Inmiddels loop ik alweer ruim een half jaar stage bij Nienke. En ik kan je zeggen dat ik alleen nog maar enthousiaster geworden ben! Erg interessant en leerzaam. Ik heb er zin in om zelf ook aan de slag te gaan!

 

Liedewij Theisens (1980) heeft al een eigen praktijk, maar zocht aansluiting bij een praktijk die net zo dacht als zij. Ik heb haar leren kennen als iemand die snel denkt en gemakkelijk verbanden legt – toevallig hetzelfde soort verbanden als ik, en dat kom ik in alle eerlijkheid niet veel tegen! Liedewij zegt:

Liedewij Theisens2Na mijn propedeuse Journalistiek en master Algemene Cultuurwetenschappen heb ik tien jaar in de kunst- en filmwereld gewerkt, voor ik besloot me volledig toe te leggen op datgene wat me naast de schone kunsten altijd mateloos gefascineerd heeft: natuurlijke gezondheid.

Vanaf 2006 volgde ik verschillende natuurgeneeskundige opleidingen zoals voetreflexmassage, Jungiaanse droomanalyse en toegepaste kinesiologie. Met de geboorte van mijn zoontje groeide de behoefte aan down to earth kennis over voeding en gezondheid.

Ik voltooide onder meer HBO Medische Basiskennis, opleidingen in darmfloratherapie, NAET en electro-acupunctuur en rond binnenkort orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho-Neuro-Immunologie af.  Nienke’s werkwijze is uniek en next level in het veelkleurige landschap van therapeuten, en ik ben er trots op deel uit te mogen maken van de familie van Groene Vrouwen!

 

Practice Principles

We overleggen wekelijks over de beste benadering voor iedere cliënt. Je krijgt dus drie therapeuten voor de prijs van één! Natuurlijk werken we alledrie op onze eigen unieke manier, maar wél volgens de principes van De Groene Vrouw. Die gaan ongeveer zo:

 • Tijd voor jou. Geen 10-minuten-consulten, geen 15 mensen op een dag. Heb je een uur nodig, of anderhalf? Geen probleem, we plannen je consult ruim in.
 • Uitgebreide uitwerkingen. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen en leer je zoveel mogelijk over je eigen lichaam. Ons doel is om te zorgen dat je het zelf (weer) kunt, en kennis hoort daarbij.
 • Heldere behandelplannen. Je weet precies wat je moet nemen, wanneer en waarom. Wel zo makkelijk.
 • Zo min mogelijk consulten. We helpen je zo snel mogelijk op weg, ook als je niet binnen één van de door ons ontwikkelde pakketten past. Zoveel consulten als je nodig hebt, maar niet onnodig meer dan dat.
 • Wij zijn tevreden als jij tevreden bent. Op papier nog niet helemaal perfect, maar jij voelt je stukken beter? Dan overleggen we of je een vervolgstap nog wel nodig vindt. Heb je het gevoel dat je er nog niet helemaal bent? Dan staan we voor je klaar. Wij zijn er voor jou, niet andersom – en we zoeken altijd naar de beste optie binnen jouw mogelijkheden.

Als je een consult aanvraagt, bekijken wij onderling wie jou het beste kan helpen. Heb je voorkeur voor één van ons? Geen probleem: geef het even aan, dan houden we daar rekening mee. Wij hebben er zin in om voor jullie aan de slag te gaan. Tot ziens in de webwinkel, bij een cursus of op consult!

De vraag van vandaag:
Heb jij nog vragen voor Jolanda, Noortje of Liedewij?
Stel ze in de reacties!

 

Reageren? Gezellig!

Reacties (16)

 • Henriette

  Hallo,
  Hier toch nog een vraag, voor Noortje! Ik ben heel benieuwd bij welke opleidingsinstantie je de Medische basiskennis gevolgd hebt en of je die nu nog steeds aanraden. Ik zou graag met zo’n opleiding gaan beginnen namelijk..
  Ik hoor het graag!
  Groetjes Henriette

 • Merel

  Gefeliciteerd allen!
  Maarre… WTF is een gediplomeerd dierenliefhebber?! What did I miss?:-)

 • Maria

  Veel succes vrouwen!
  En wel 1 vraag; waar in den lande zijn jullie gestationeerd? Op dezelfde plek als Nienke?

  • De Groene Vrouw

   Noortje komt voorlopig bij mij in de praktijk werken (Utrecht) en Liedewij heeft een eigen ruimte in Amsterdam. We werken alledrie ook via Skype! 😀

 • Ria Berger

  Fantastisch Noor!!!!,
  We zij heel trots op je.
  Veel succes samen.

  Dikke kus pap en mam

  • De Groene Vrouw

   Oh that is so sweet! <3

 • René Mooij

  Meiden,

  Ik ben onder de indruk en wens jullie succes en een groene vruchtbare samenwerking.
  Noortje, ben apetrots op je….

 • Ria Berger

  Fantastisch Noor
  Heel veel succes met elkaar.
  We zijn heel trots op je.!!!

  Dikke kus pap en mam..

 • Anne

  Wat goed zeg! Heel veel succes allemaal! :)

 • Jolanda

  Wat goed! Veel succes!

 • Geen vragen, wel felicitaties.
  Succes dames en Nienke: well done! Het is een kunst om goede (lees: de juiste) mensen aan te trekken!

  Liefs uit Almere,

  Anouk

 • Charlotte

  Gefeliciteerd met de uitbreiding van de Groene familie!
  Noortje heb ik mogen leren kennen als een heerlijke vrouw met een knappe en scherpe geest! Prachtig dat jullie elkaar zo goed kunnen versterken, heel veel succes!

 • Dominique

  Dat klinkt super!!!! Succes :)

 • Cynthia

  Wow! Geweldig!

  ‘de familie van Groene Vrouwen’ (mooie naam, Liedewij!) groeit gestaag en ik ben er erg blij mee. Heel veel wijsheid en succes gewenst met z’n allen in de toekomst!

 • Femke

  Wat een geweldig nieuws! Veel succes toegewenst!

 • Barbara

  Wat goed en wat leuk ! Heel succes en plezier met elkaar !