Giveaway: het Geheim van de Berghut

Giveaway: het Geheim van de Berghut

berghutboek

Afgelopen week heb ik genoten van een heerlijke break in De Berghut. En ik laat jullie graag meegenieten. Hans en Nel hebben een bijzondere plek opgezet. In hun ‘Berghutboek’ beschrijven ze hoe ze dat deden. En jij kunt het winnen!

 

We kennen allemaal de beelden: Ik Vertrek en soortgelijke programma’s laten gezinnen zien die naar het buitenland trekken om daar hun geluk te zoeken. Geef maar toe: vooral als het flink mis gaat, smullen we. Bijna-failliete Bread&Breakfasts, overstroomde campings en niet-op-tijd-af-zijnde kamers… maar wat nou als het wél lukt?

In Oostenrijk is het gelukt. Niet zonder tegenslagen, niet zonder twijfels, maar toch: gelukt. Heel goed zelfs. Een Berghut die staat voor Ontmoeting, Inspiratie en Bergbeleving. Als je er niet geweest bent, klinkt het vast een beetje abstract. Dan weet je niet hoe het is om wakker te worden met de geur van versgebakken brood, om rond te tuttelen in de hangmat of juist actief te wandelen door de prachtige natuur, om je omhuld te voelen door de goede zorgen van het Berghutteam. Maar laat me je vertellen: het klopt er helemaal.

berghutvierkantje

Het boek

Vorig jaar was mijn eerste kennismaking met de Berghut. Ik kwam via Twitter bij de Schrijfweek, één van de themaweken (een samenwerking tussen Esther Jacobs en de Berghut). Drie heerlijke maaltijden per dag voor je neus, frisse berglucht, schrijfgenoten en de beste schrijftips: een perfecte omgeving om eindelijk dat boek eens écht te schrijven. Maar de gasten waren niet de enige schrijvers die week: ook met het Berghutboek, dat als idee al een tijdje bestond, werd een fysiek begin gemaakt. En zoals Hans en Nel zijn: na een paar maanden keihard werken was het af. Helemaal, tot in de puntjes.

Het Geheim van de Berghut is een bijzonder boek. Het beschrijft niet alleen de reis die leidde van een Oostenrijks pension naar De Berghut, maar bevat ook tips om je eigen Berghutstijl in huis te halen, heerlijke Berghutrecepten (Bananenbrood, anyone?) en het openhartige verhaal van Hans en Nel. Superinteressant als je zelf overweegt te emigreren, maar ook een heerlijk lees- en bladerboek voor een gewone zondagnamiddag.

het-geheim-van-de-berghut-boek

Winnen!

Een stevig lesje Passie & Inspiratie in 250 pagina’s dus. En ik zei het al: jij kunt Het Geheim van de Berghut (t.w.v. €19,95) winnen! Hoe doe je dat? Door (virtuele) herrie te maken natuurlijk.

 • Like De Groene Vrouw op Facebook (of was al fan)
 • Volg De Groene Vrouw (al) op Twittter
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Groene Vrouw (of had dat al gedaan)
 • Like De Berghut op Facebook (of was al fan)
 • Volg De Berghut (al) op Twittter
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van De Berghut (of had dat al gedaan)
 • Vertel waarom jij het zo gaaf zou vinden om dit boek te winnen

In totaal kun je dus zeven lootjes verdienen. Belangrijk: schrijf voor iedere actie die je hebt ondernomen een nieuwe reactie op het blog. Hoe meer reacties, hoe meer kans!

Voor de duidelijkheid: je liket, volgt, schrijft in en beschrijft dus naar eigen believen. Daarna kom je hier terug en laat hier één reactie per actie achter. Bevobbeld: “Ik heb de facebookpagina van De Berghut geliked” > dat levert je één lootje op. Alle acties gedaan? Dan heb je als het goed is zeven reacties gegeven hieronder, en dus zeven keer kans op het boek.

Let op: ik krijg nog wel eens reacties binnen via het contactformulier, die eigenlijk voor het blog bedoeld zijn. Let dus op dat je het reactieformulier invult, niet het contactformulier (dan telt je reactie niet mee). Alle andere reacties dan zeven bovenstaande punten, worden trouwens ook verwijderd (om het loten makkelijker te maken).

Op vrijdag 28 juni wordt de winnaar getrokken. 3, 2, 1… GO!

Reageren? Gezellig!

Reacties (51)

 • Anita

  Doordat ik o.a. de ziekte van Crohn heb, speelt mijn leven zich grotendeels thuis af. Meestal zelfs ziek op bed en daarom vermaak ik mezelf graag op een leuke manier. Daar is dit boek juist héél geschikt voor want ik hou zo van wegdromen. En binnenkort moet ik weer geopereerd worden en wat zal het dan leuk zijn om dit boek gezellig in mijn tas mee te mogen nemen.

  • De Groene Vrouw

   Supergoede bijdrage, maar… de give-away is al van heel lang geleden en inmiddels afgesloten.

 • Lies

  Ah… te laat, maar je nu ook wel geliked enz, op facebook. :-)

 • Lotus

  Waarom het leuk lijkt dit boek te winnen:

  Ik ben al jaren fan van programma’s waarin mensen het besluit nemen hun veilige haven achter te laten voor een nieuw avontuur in het buitenland. En ik smul niet van het feit dat het niet lukt of net niet lukt. Ik vind het fantastisch als het wel lukt en mensen hun langgekoesterde droom en zeer weloverwogen keuze waarheid zien worden. Het laat zien dat vrijwel alles mogelijk is als je maar wilt…..
  Voor mij zijn deze mensen dapper en vastberaden. Zij doen wat veel mensen (en vooral ik) willen, maar nog niet durven; jaag je dromen na en laat je niet tegenhouden door angst of twijfel.

 • Lotus

  Ingeschreven op nieuwsbrief Berghut.

 • Lotus

  De Berghut op Facebook aan favorieten toegevoegd.

 • Lotus

  Ben al ingeschreven voor je nieuwsbrief… 😉

 • Lotus

  Ik ben al lang fan van de Groene Vrouw.. Ook op Facebook!

 • Suzan

  #5 ingeschreven voor je nieuwsbrief. :-)

 • Suzan

  #4 de berghut ge-vind-ik-leukt

 • Suzan

  #3 de berghut op twitter volg ik

 • Suzan

  #2: nu ook op twitter

 • Suzan

  Lootje 1: op fb volgde ik al

 • Merijn

  en lotje numero 7: Het lijkt me “super -gaaf” om het boek te winnen omdat het me een inspirerend boek lijkt over een paar dappere mensen die hun hart volgen. Ik hoop mijn eigen leven er weer een klein beetje mee te kunnen verrijken en last but not least,……. ik ben vooral heel erg nieuwsgierig wat er allemaal in dit boek staat!!!

 • Merijn

  lotje 6; ik volg nu ook de berghut op twitter

 • Merijn

  lotje 5 ik volg je al op twitter

 • Merijn

  lotje 4: ik heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief van de berghut

 • Merijn

  lotje 3: ik heb me ingeschreven voor jouw nieuwsbrief

 • Merijn

  lotje 2: ik heb de berghut geliked

 • Merijn

  Ok, lotje 1: ik heb je geliked op facebook

 • Diane

  En ook volg ik de Berghut nu op Facebook :)

 • Diane

  Ik heb me ingeschreven voor je nieuwsbrief en ook volg ik je nu op Facebook!

  Twitter heb ik helaas niet, haha.

 • Ik probeer de berghut te liken, ik heb me aangemeld bij de groep ?!

 • Ik wil het boek graag winnen, zeker als er meer schrijfweken in De Berghut volgen. Ik zou graag schrijvend mijn inkomsten bij elkaar scharrelen :-) En dan is bijleren niet gek.

  • Hi hi! De eerste week van juni 2014 is er weer een schrijfweek in de Berghut, Linda! Groetjes, Nel [van de Berghut]

 • Pingback:Created memories #inspiratieweek | De Berghut

 • Martina

  Lotje 3 (Twitter heb ik niet en nieuwsbrieven kom ik helaas niet aan toe om te lezen; keuzes maken??)

  Het boek zou ik graag willen lezen. Hopelijk vind ik dan de passie, inspiratie, focus, bezinning, herkenning, ingeving, beleving hoe ik verder wil met mijn leven…..

 • Martina

  Jou persoonlijke pagina op fb had ik nog niet geliked, maar nu dus wel! Wat een kennis heb je in huis! Heel interessant om het eens vanuit de groene hoek te bekijken. (Heb een opleiding meer vanuit de farmaceutische hoek……. (waar zijn de smiley’s??? cheesegrin). Heb je ook een boek met al je kennis? Die zou ik graag in mijn boekenkast hebben staan!

  • De Groene Vrouw

   Nee, dat boek is er nog niet. Komt er wel aan, na de zomer. Niet met alle kennis, wel met mijn kennis over vetten. Dat is al genoeg om een boek mee te vullen, kun je nagaan 😉

 • Martina

  Ja, Ja, Ja!! Helemaal geinspireerd door de berghut! Via een bericht van jou vorig jaar, de berghut gaan volgen. Wat een fantastisch concept! Alleen al de berichten over de inspiratieweek, focusweek en jonge gezinnenweek inspireren. Wat zouden wij daar graag eens naar toe gaan!
  We hebben de berghut op fb geliked!

 • En dan lot 7, waarom ik dat boek graag zou willen:
  Al jaren droom ik van iets elders op te gaan zetten, maar ML was daar nooit zo happig op. Hij vond het wel best hier. Daar is inmiddels verandering in gekomen en ook hij wil nu graag hier weg om het elders te gaan proberen en is ook bereid zijn werk daarvoor op te geven, want dat is ook mooi geweest na 15 jaar de top te hebben bereikt, tijd voor iets anders en onze grenzen te verleggen en het avontuur aan te gaan. We hebben hier lang genoeg stil gezeten, tijd voor grote veranderingen. Zo’n boek is hopelijk een mooie inspiratie bron. Ook erg leuk dat je nou net die schrijfweek noemt, daar ik er eindelijk achter ben wat ik wil worden later als ik groot ben: schrijver dus;-)

 • Annemiek

  Ik zou het Berghutboek heel graag willen winnen omdat ik wel wat rust en inspiratie kan gebruiken voor mijn eigen project waar ik momenteel wat in vast loop!

 • Annemiek

  Ik heb me ingeschreven voor de nieuwsbrief van de berghut

 • Annemiek

  Ik ben de berghut op Twitter gaan volgen

 • Annemiek

  Ik volg je op twitter

 • Ingeschreven voor de Berghut nieuwsbrief met mijn gmail email adres, anders dan dit adres hier dus. Het was overigens ff zoeken naar waar die nieuwsbrief inschrijving te vinden was..

 • Annemiek

  Je nieuwsbrief ben ik voor aangemeld!

 • Annemiek

  Ik heb facebookpagina van De Berghut geliked

 • Die nieuwsbrief kreeg ik dacht ik al, voor de zekerheid schrijf ik me nog een keer in;-)

 • Annemiek

  Ik was al fan op facebook van de groene vrouw!

 • En ik volgde je natuurlijk al lang al op Twitter;-)

 • Ja hoor, ik was natuurlijk al fan op Facebook van jou:-)

 • Kitty

  Vrijdag 25 juni komt dit jaar niet voor op mijn kalender… just to let you know!