Vacature: Groene Vrouw zoekt Superwoman!

Vacature: Groene Vrouw zoekt Superwoman!

Young woman posing as superhero or wonderwoman
[Ho, stop de persen! We hebben onze superwoman inmiddels gevonden en stellen haar binnenkort aan jullie voor!]
Ja, we zijn aan het groeien. En hard ook! Vorig jaar zochten – en vonden – we een heks (voor de productie) en een vragenvrouw (voor de klantenservice). Maar tijden veranderen, en behoeftes ook. Onze topdames wonen ver weg en zijn nodig op andere plaatsen. Wij hebben juist iemand nodig die hier regelmatig kan zijn.
We zullen onze toppers missen (dankjewel Jolanda & Celeste!) maar we zijn dus wel dringend op zoek naar vervanging! Kom jij Team De Groene Vrouw & Cute Cotton versterken?

Wat voor baan?

We hebben dus twee heel verschillende functies. Aan de ene kant de klantenservice. Daarbij beantwoord je onder andere vragen van klanten via telefoon en mail en los je uitdagingen rondom de bestellingen en voorraad op. Dat doe je voor zowel De Groene Vrouw als Cute Cotton. Dat betekent dat je het ene moment adviseert over probiotica en het andere moment iemand helpt met het kiezen van de juiste menstruatiecup. Jawel: je moet dus een beetje kunnen schakelen. Je doet dit iedere werkdag van ca. 9-12, gewoon lekker thuis.
Daarnaast hebben we de productie van onze handgemaakte, 100% natuurlijke verzorgingsproducten. Heerlijk roeren, smelten en gieten en vooral: onze producten met liefde in elkaar zetten. Daarbij doe je ook de bestellingen voor de ingrediënten en hou je de voorraden bij. De productie-uren kunnen enorm varieren: wekenlang niets, en dan ineens keihard buffelen om alles op tijd af te krijgen voor de beurs… ook hier: flexibiliteit en snel kunnen schakelen is echt een talent dat je moet hebben.
Verder verwachten we dat je af en toe inspringt als superwoman-van-dienst. Doen wij ook. Helpen inpakken als het heel druk is, thee zetten, producten invoeren in de webwinkel… allemaal zaken die moeten gebeuren en die we oppakken op het moment dat het nodig is. Daarom is het belangrijk dat je in de buurt woont, dan kun je snel naar ons toe komen als dat zo uitkomt. Oh ja. En je moet 2x per jaar mee naar de beurs. Verplicht. Maar dat is toevallig heel leuk, dus dat vind je vast niet erg.

Wat we zoeken…

We willen deze twee functies (klantenservice & productie) samenvoegen en door één persoon laten doen. Daarmee wordt het een volwaardige baan en blijven onze lijntjes lekker kort. Houden we van!
We zoeken dus iemand die:
 • Z.s.m. doordeweeks beschikbaar is (in ieder geval een dagdeel, en regelmatig een hele dag)
 • Betrouwbaar, leergierig en klantvriendelijk is en liefst al wat kennis heeft over ‘onze’ producten (natuurlijke verzorging, voedingssupplementen en menstruatiecups dus)
 • Een gepassioneerd liefhebster is van natuurlijke gezondheid, producten & leefstijl
 • Niet op haar snuitje is gevallen wat betreft computers en digitale techniek
 • Goed kan roeren (en een beetje organisatietalent is ook aardig meegenomen)
 • In een straal van ca. 30 km rond Utrecht (Tienhoven) woont en toegang heeft tot eigen vervoer (het OV is hier ruk, ja)

Wat we NIET zoeken…

Het is ook belangrijk om te weten wanneer je niet bij ons past (of wij niet bij jou). Dat scheelt jou en ons veel tijd. We zoeken jou niet als:
 • Het je droom is om ‘later’ net zo’n bedrijf op te richten als het onze. Dat hebben wij namelijk al.
 • Je niet beschikbaar bent op vaste tijden voor de klantenservice. En eh, gillende kinderen om je heen terwijl je de telefoon beantwoordt is ook geen goed plan. Hoe lief ze ook zijn.
 • Je eigenlijk vooral gaat voor één van de onderdelen van deze baan, maar de andere best wel stom vindt
 • Je van plan bent om binnen een jaar weer weg te gaan. We zoeken een vast onderdeel van ons team voor de lange termijn!
 • We voor alles je handje vast moeten houden. Het idee is dat je ons werk uit handen neemt, dus dat je zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kunt. Mouwen opstropen en dat soort dingen.
 • Je helemaal perfect past, maar 200 km uit de richting woont. We hebben echt iemand nodig die een middagje kan komen en eh, we kunnen geen 400km reiskosten betalen…

Wat we bieden

Zijn we nog hip, Judith? Ja hoor Nienke, we zijn nog hip.
Mooi. In dat geval bieden we een tof team van hippe vrouwen (en 1 man) die samen De Groene Vrouw & Cute Cotton vormen. We bieden afwisseling (fair warning: soms meer dan je lief is), en een doe-niet-moeilijk-sfeer. Wil jij in je pyjama komen roeren? Doe vooral je ding.
Verder bieden we 15-20 uur per week (met uitzicht op meer uren), waarvan 15 uur vast staan en de rest per week zal verschillen. Tegen een bestwelredelijksalaris. Geen topsalaris, dat zeggen we er vast bij. We bieden graag een redelijke vergoeding, maar je moet het ook leuk vinden om bij ons te werken. Als je alleen werkt for the big money dan is dit niet je ding.
We vragen veel van je in deze baan. Flexibiliteit, veel nieuwe kennis die op je afgevuurd wordt en inspringen waar nodig. Maar we bieden ook veel: misschien wel het leukste bedrijf waar je ooit hebt gewerkt (zeggen onze andere teamleden) mét gezonde lunch en een zomerzwemplas om de hoek (vergeet je bikini niet!). En in ieder geval een plek waar je je passie voor natuurlijk leven kwijt kunt en waar je naar hartelust creatieve eieren kunt leggen. Wij houden van meedenkers. Dat zijn we zelf namelijk ook.

Solliciteren?

Dat kan op 1 manier. Stuur je sollicitatie naar info@groenevrouw.nl en zet in de titel SOLLICITATIE.

Niet via facebook. Niet hieronder in de reacties. Niet per telefoon. Niet met een grappige omschrijving in de titel. Alleen via de mail met SOLLICITATIE. Okay?

Wanneer we een match voelen, zullen we je benaderen voor een persoonlijk gesprek. Dat wil zeggen dat je niet altijd iets terughoort. Voelen we die match, dan krijg je binnen een paar dagen antwoord. Oh ja, en je kunt solliciteren totdat we iemand gevonden hebben. Dus als jij dat bent, regel het dan gewoon vandaag effe. Hoeven we ook niet zo lang te wachten. Waar was je al die tijd?

Reageren? Gezellig!

Reacties (15)

 • Joke

  Word helemaal blij van deze no-nonsense schrijfstijl :-). Complimenten!

 • Sarina de Voogt

  Het is in Nederland en de beschaafde wereld verboden te discrimineren op grond van geslacht (N.B. Artikel 1 van de Grondwet).

  Ergo: U mag deze functie niet specifiek aan een vrouw aanbieden, zeker niet omdat een man de functie even goed zou kunnen uitvoeren.

  • De Groene Vrouw

   Een tegenvraag, voordat ik onterecht beschuldigd word van geslachtsdiscriminatie (u zou mijn persoonlijke facebookwall moeten zien, dan denk ik dat de genderdiscussie snel klaar zou zijn, maar vooruit).

   Zou u als vrouw graag een man aan de telefoon krijgen, die dan vraagt “Goh, heb je een gevoelige vagina? En diep of ondiep?” Als u een menstruatiecup moet kopen? Ik ben er dus helemaal niet van overtuigd dat een man deze functie ‘net zo goed’ zou kunnen uitvoeren als een vrouw, omdat het gaat om intieme informatie die de meeste vrouwen liever met een vrouw zouden bespreken.

   Net zoals een vrouw ook alleen door een vrouw gefouilleerd mag worden of sommige vrouwen hun gynaecologisch onderzoek liever door een vrouwelijke arts laten doen. Dat wil niet zeggen dat een man dat niet ‘net zo goed’ zou kunnen doen, maar dat je in ieder geval de mogelijkheid moet bieden om cliënten door een vrouw te woord te laten staan. Aangezien wij geen twee arbeidsplaatsen kunnen bieden maar slechts één, is het niet meer dan logisch dat die door een vrouw ingevuld zal worden.

   Er mogen overigens best mannen solliciteren. Er heeft zelfs een man gesolliciteerd. Maar buiten bovenstaande, had hij ook niet de juiste credentials om aangenomen te worden. Dus die is het niet geworden.

 • Hannelore

  Niet reageren vind ik ook niet kunnen. Maar eh, ik ben precies zo. Ken uw zwakheden. En je weet het nu. Als je dat gevoel niet aankunt, past het al niet. Heerlijke advertentie. En nee past mij totaal niet. Ik zoek zelf ook zo’n superwoman. To be honest.

 • Kristel

  Jammer, ik woon te ver weg.
  Het lijkt me superleuk en weet zeker dat ik (buiten de afstand om dan) binnen jullie profiel pas.
  Succes met het zoeken en vinden van jullie SUPERWOMAN!!

 • Lottw

  Ik moest vooral gewoon lachen om de schrijfstijl! Helaas woon ik op 50km en nog 2 kindjes van bijna 3 en 9 mnd thuis.

 • Ineke

  Leuke functie, maar als iemand de moeite neemt om te solliciteren, kunnen jullie toch wel de moeite nemen een afwijzing te sturen als je de match niet voelt? Of begrijp ik je verkeerd?

  • De Groene Vrouw

   De vorige keer hadden we 80+ aanmeldingen. Voordat je daar een eerste selectie, tweede selectie etc. in gemaakt hebt, ben je een paar weken verder. Om dan alle afgewezen mensen een mail te sturen – liefst met persoonlijke motivatie – dat gaat gewoon niet. Hebben we toen wel gedaan en ons lelijk op verkeken.

   Dus dit is wat het is: je hoort iets als je bij de selectie zit. Dat willen we zo snel mogelijk geregeld hebben (lees: na het weekend), dus je hoeft er geen maanden op te wachten. Als je over twee weken nog niks gehoord hebt, ben je het niet geworden. En als je deze werkwijze niet trekt, tsja, dan pas je denk ik niet zo heel goed bij ons team… dus dan zou ik al niet eens solliciteren :-)

   • Ineke

    Ik had geen plannen…. Ik heb een prima baan.

   • Else

    Hm, misschien gelijk een vacature voor HR manager uit doen dan maar? Kan je gelijk een man in je team regelen 😉

    • De Groene Vrouw

     Ik heb al een man in mijn team. Die pakt de bestellingen in. Daar is hij overigens best goed in.

 • Denise

  Lijkt mij superleuk, maar ik woon ook niet in de buurt ????

  • De Groene Vrouw

   Ach, er staat hier van alles te koop dus verhuizen kan altijd nog :)

 • Ilse

  Zo jammer dat ik helemaal in het noorden des lands woon! :-)

 • Nienke Alleblas

  Super goed!

  Reactie mét technische info volgt..z.s.m.