De Groene vrouw (blog)

Blog

Paarden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet zoveel mee heb. Ik vind ze majestueus van een afstandje en ik wil ze ook heus wel aaien, maar de enige keren dat ik op een paard heb gezeten besloten ze om respectievelijk hun kont te krabben aan een hek, te steigeren en er heel hard

In het hier en nu – en iets met paarden

Paarden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet zoveel mee heb. Ik vind ze majestueus van een afstandje en ik wil ze ook heus wel aaien, maar de enige keren dat ik op een paard heb gezeten besloten ze om respectievelijk hun kont te krabben aan een hek, te steigeren en er heel hard

Mag ik even gillen? Want ik word er zo moe van. En op social media en gezondheidswebsites worden ze nogal in je gezicht gesmeten: wondermiddelen. Nee, ik heb het niet over de “It’s amaaazing Mike!” wondermiddelen. Niet over de verft-je-muur-in-tien-seconden-verfspuit (ik heb mijn muur pas nog een likje gegeven), niet over de spammail met aanbiedingen om mijn

Rot op met je wondermiddelen!

Mag ik even gillen? Want ik word er zo moe van. En op social media en gezondheidswebsites worden ze nogal in je gezicht gesmeten: wondermiddelen. Nee, ik heb het niet over de “It’s amaaazing Mike!” wondermiddelen. Niet over de verft-je-muur-in-tien-seconden-verfspuit (ik heb mijn muur pas nog een likje gegeven), niet over de spammail met aanbiedingen om mijn

Misschien weet je het nog wel van de biologieles vroeger: als bacteriën ergens goed in zijn, is het wel in vermenigvuldigen. Binnen 20 minuten hebben ze zichzelf vaak al gedeeld. En dan nog een keer. En nog eens. Waarom hebben veel mensendan toch veel te weinig goede bacteriën in hun darmen?

Prebiotisch eten

Misschien weet je het nog wel van de biologieles vroeger: als bacteriën ergens goed in zijn, is het wel in vermenigvuldigen. Binnen 20 minuten hebben ze zichzelf vaak al gedeeld. En dan nog een keer. En nog eens. Waarom hebben veel mensendan toch veel te weinig goede bacteriën in hun darmen?

Mmm, wintertijd. Je voelt het nog niet echt aan de temperatuur, maar het is al wel gezellig vroeg donker buiten. Dat is in Januari ook niet meer leuk, maar nu vind ik het nog reuze herfstig-bijna-kerstig. Tijd voor soep.

Lekker najaar: 3x herfstsoep

Mmm, wintertijd. Je voelt het nog niet echt aan de temperatuur, maar het is al wel gezellig vroeg donker buiten. Dat is in Januari ook niet meer leuk, maar nu vind ik het nog reuze herfstig-bijna-kerstig. Tijd voor soep.

Ze staan weer voor de deur, de snoepdagen. Over een paar dagen is het Halloween. En als je uit Noord-Holland komt, is het kort daarna ook nog Sint-Maarten. Al met al dikke kans dat je kind de komende tijd ergens langs de deuren gaat om bakken vol snoep op te halen. En dat je zelf

Gezonde snoepdagen

Ze staan weer voor de deur, de snoepdagen. Over een paar dagen is het Halloween. En als je uit Noord-Holland komt, is het kort daarna ook nog Sint-Maarten. Al met al dikke kans dat je kind de komende tijd ergens langs de deuren gaat om bakken vol snoep op te halen. En dat je zelf

Schat, deze is voor jou. Hou op met ons eten te verkolen en de keuken blauw te zetten. Nee maar echt. Ik heb de beste man die er bestaat, en de liefste (jammer voor jullie). Hij doet het huishouden en de kinderen, en ik de rest (andersom zou ook een stom idee zijn). En hij

Geh vom Gas!

Schat, deze is voor jou. Hou op met ons eten te verkolen en de keuken blauw te zetten. Nee maar echt. Ik heb de beste man die er bestaat, en de liefste (jammer voor jullie). Hij doet het huishouden en de kinderen, en ik de rest (andersom zou ook een stom idee zijn). En hij

Je moet niet denken dat gezond leven voor mij makkelijker is dan voor jullie. Natuurlijk heb ik de kennis om gezond(er) te koken, maar ik zei het al eerder: er gaat hier ook wel eens patat uit een zakkie of een diepvriespizza naar binnen. Heus wel. En nog erger is het met bewegen. Ik kan

Op fietsen (review)

Je moet niet denken dat gezond leven voor mij makkelijker is dan voor jullie. Natuurlijk heb ik de kennis om gezond(er) te koken, maar ik zei het al eerder: er gaat hier ook wel eens patat uit een zakkie of een diepvriespizza naar binnen. Heus wel. En nog erger is het met bewegen. Ik kan

Ze zijn duur en ze zijn er maar heel kort. Toch is het één van mijn lievelingsfruit: vijgen. Gedroogd vind ik er niet zoveel aan (krakerig, vooral, met al die pitjes – en veel te suikerzoet). Maar vers en goed rijp, mag je me er echt voor wakker maken.

Iets met verse vijgen

Ze zijn duur en ze zijn er maar heel kort. Toch is het één van mijn lievelingsfruit: vijgen. Gedroogd vind ik er niet zoveel aan (krakerig, vooral, met al die pitjes – en veel te suikerzoet). Maar vers en goed rijp, mag je me er echt voor wakker maken.

Ik ging eigenlijk iets schrijven over verse vijgen. Maar het werd dit. Die vijgen zijn er volgende keer ook nog wel. Het zijn van een min of meer publiek figuur op internet is een rollercoaster. De ene dag sta je met open ogen te kijken naar een vacature die 250x gedeeld & 60.000x bekeken is

Ik ben het even zat

Ik ging eigenlijk iets schrijven over verse vijgen. Maar het werd dit. Die vijgen zijn er volgende keer ook nog wel. Het zijn van een min of meer publiek figuur op internet is een rollercoaster. De ene dag sta je met open ogen te kijken naar een vacature die 250x gedeeld & 60.000x bekeken is

Het wordt tijd voor een poeprevolutie. Niet zo één waarbij iedereen met poep gaat smijten, maar een revolutie waardoor iedereen gewoon kan poepen waar het nodig is. Nou ja, niet op straat 😉 maar wel op openbare toiletten. Kijk. Ik ben niet preuts ofzo. En poep is, hoe je het ook wendt of keert, nu eenmaal mijn

Openbare toiletten: you’re doing it wrong!

Het wordt tijd voor een poeprevolutie. Niet zo één waarbij iedereen met poep gaat smijten, maar een revolutie waardoor iedereen gewoon kan poepen waar het nodig is. Nou ja, niet op straat 😉 maar wel op openbare toiletten. Kijk. Ik ben niet preuts ofzo. En poep is, hoe je het ook wendt of keert, nu eenmaal mijn

Ik wist het niet. Ik zit tenslotte meer in de kruiden dan in de paddo’s. Ik vind ze zelfs een beetje eng. Maar toch zijn er een paar die heel goed eetbaar zijn – als je maar weet wat je doet. Gisteravond kwam ik aan bij mijn vriendin Gonnie van Elteren van de kruidenopleiding Herba

Parasolzwam

Ik wist het niet. Ik zit tenslotte meer in de kruiden dan in de paddo’s. Ik vind ze zelfs een beetje eng. Maar toch zijn er een paar die heel goed eetbaar zijn – als je maar weet wat je doet. Gisteravond kwam ik aan bij mijn vriendin Gonnie van Elteren van de kruidenopleiding Herba

Stomme klusjes horen bij het leven, maar dat wil niet zeggen dat je je erbij neer moet leggen dat ze stom zijn. Daarom vouw ik – tot de dag dat ik rijk genoeg ben om er iemand voor in te huren – mijn was met een filmpje op de achtergrond. En daarom maak ik mijn

Lijstjes: maaltijdplannen met Trello

Stomme klusjes horen bij het leven, maar dat wil niet zeggen dat je je erbij neer moet leggen dat ze stom zijn. Daarom vouw ik – tot de dag dat ik rijk genoeg ben om er iemand voor in te huren – mijn was met een filmpje op de achtergrond. En daarom maak ik mijn

Bouillon (of stock) is de beste uitvinding sinds het warm water. Als je een beetje meeleest op dit blog weet je dat ik groot fan ben. En ik ben niet van het moeilijke gedoe. Dus mijn recepten zijn niet in grammen en liters. Hier vind je een beschrijving die ik al eerder gaf. De meest

Zo maak je bottenbouillon (met video!)

Bouillon (of stock) is de beste uitvinding sinds het warm water. Als je een beetje meeleest op dit blog weet je dat ik groot fan ben. En ik ben niet van het moeilijke gedoe. Dus mijn recepten zijn niet in grammen en liters. Hier vind je een beschrijving die ik al eerder gaf. De meest

Keltisch (grijs) zeezout is de beste uitvinding van de 21e eeuw (da’s een grapje. Zie je. Het bestaat al zolang de aarde er is. Haha). Het bevat tonnen mineralen die niet in wit keukenzout zitten. Maar er mist één ding. Het is al een tijdje terug dat ik je vertelde over zout. Dat het normaal gesproken

Grijs zeezout & Jodium

Keltisch (grijs) zeezout is de beste uitvinding van de 21e eeuw (da’s een grapje. Zie je. Het bestaat al zolang de aarde er is. Haha). Het bevat tonnen mineralen die niet in wit keukenzout zitten. Maar er mist één ding. Het is al een tijdje terug dat ik je vertelde over zout. Dat het normaal gesproken