Lekker Toetje

Lekker Toetje

vijg

Een lekker toetje. WAPF-proof, makkelijk en gewoon nom.

Neem:

  • een pot volle Griekse yoghurt (of één of ander zelfgefermenteerd melkproduct)
  • een paar verse vijgen (ik had laatst een hele bak voor 3,50 en ze moesten op!)
  • een flinke klont boter
  • kaneel naar smaak

Pel de vijgen. Jawel, dat kan wel. Gewoon de leerachtige bruin/paars/groene huid eraf trekken en het witte gedeelte laten zitten. Snijd ze in stukken. Verwarm intussen een flinke klont boter in de pan. Zachtjes! Leg de vijgen erin en bak ze. Als je het vuur hoog zet, karamelliseren ze; maar zacht stoven (zonder kans op aanbranden) is ook erg lekker.

Voeg, als de vijgen tot prut zijn verworden, kaneel toe en geniet van het aroma. Klodder de warme vijgen op de koude yoghurt en geniet…

Reageren? Gezellig!

Geen reacties