Moederschool

Moederschool

jij_ik_event

Het kroost is weer naar school – tijd om je eigen kennis ook weer eens wat op te halen. Komt dat even goed uit, want je kunt nu met korting naar het educatieve Jij & Ik-event! Dat is trouwens niet alleen leuk voor moeders, maar ook voor vaders en professionals.

 

Ik ben een weekendje weg, dus we doen het even een stukje anders vandaag. Dit is een gastartikel door Margreet Brand, verloskundige en organisator van het Jij & Ik-event. 

 

Ouders willen horen wat er kán, niet wat ze ‘moeten doen’

Margreet Brand

Ken je die opmerkingen of ongevraagde tips over hoe je het zou moeten doen in je opvoeding? Vast wel: iedere zwangere of ouder met kinderen krijgt ongevraagd adviezen en protocollen te horen over de opvoeding. Niet altijd fijn, vooral als je zelf net aan het kijken bent naar een oplossing of een antwoord dat bij jullie past.

Als verloskundige zie ik dat aanstaande ouders veel vragen hebben en op zoek zijn naar antwoorden. Ze zoeken daarbij graag goede informatie en horen het liefst ervaringen van andere ouders. Op deze manier verzamelen ouders een breed scala aan keuzemogelijkheden, waarmee ze kijken naar wat het beste bij hen gezin past – én natuurlijk bij zichzelf.

 

Ouderschap anno nu

Ouders willen geen protocollen of lijstjes als het gaat om de zorg voor hun gezin. Ouders van nu kijken goed naar het gezin en stellen zich vragen als ‘wie ben ik als ouder?’, ‘welke opvoedingsstijl past bij mij?’, ‘wat past goed bij mijn kind, en hoe kan ik dat toepassen als ouder?’

Het valt me op dat ouders nu bewust bezig zijn met hun eigen jeugd – ‘wat werkte wel en niet’ – en nadenken over wat ze graag willen meegeven aan hun eigen gezin, wat voor ouder zij willen zijn. Daarbij kijken ze ook vooruit: welke band wil ik met mijn kinderen voor later, en hoe kan ik daar zelf waardevol aan toevoegen?

Ik zocht een manier waarop ik ouders zou kunnen informeren over alle keuzemogelijkheden binnen zwangerschap, geboorte en opvoeding. Met als doel ouders inspireren en informeren  – maar vooral niet sturen – zodat ze zelf een keuze kunnen maken die bij hen past. Zo kwam ik tot een congres-voor-ouders. Een professional parenting-event waarbij je een dag lang lezingen en workshops kunt volgen over alle aspecten van het ouderschap.

 

Jij & Ik event

Een hele dag samen met andere (aanstaande) ouders leren én inspireren: daar draait het om bij deze eerste editie van het Jij & Ik Event. Van ‘Bevallen; de feiten & fabels’ tot ‘Koken voor baby’s’ en van ‘Positief opvoeden’ tot ‘EHBO voor jonge kinderen’: er is bijna geen onderwerp waar je niet meer over te weten kan komen tijdens deze unieke dag.

Je hebt de keuze uit meer dan 30 frisse, professionele workshops en lezingen; hoe leuk kan een moederschool zijn! De dag is voor iedere deelnemer een unieke ervaring omdat je als (aanstaande) ouder vooraf zélf online je dagprogramma kunt samenstellen.

Nog meer titels van lezingen:

 • ‘Babybonding; een hechte band met je baby’ (Yolanda Wolda)
 • ‘Positief en creatief opvoeden’ (Tischa Neve)
 • ‘De perfecte moeder bestaat niet’ (Diana Koster)
 • ‘Het zelfbeeld van je kind’ (Steven Pont)
 • ‘Babycooking’ (Gees van Asperen)
 • ‘Babygebaren’ (Nadine Meijer)
 • En echt nog veel meer!

 

Korting!

Je bent van harte uitgenodigd om je een dag lang te laten inspireren op de prachtige locatie van het Jij & Ik event op 5 Oktober in de Veluwse bossen van Nunspeet. Als lezer(es) van De Groene Vrouw krijg je maar liefst 15% korting op de toegangsprijs!

Zo krijg je de korting:
Like de facebookpagina van het event, en bestel op de site een ‘Ticket met Korting’. Gebruik daarbij de kortingscode GV2013. Je betaalt dan geen €58,- maar slechts €49,- voor een hele dag interessante lezingen en workshops.

 

Praktisch

 • Wat: een dag lang lezingen en workshops op het Jij & Ik Event
 • Wanneer: 5 Oktober 2013, 9.30-17.00
 • Waar: Conferentiecentrum Sparrenhorst, Nunspeet
 • Prijs: normaal €58,- maar met korting €49,- (lunch niet inbegrepen)
 • Bijzonderheden: wij willen ouders een fijne dag bieden waarbij je kunt  genieten van de lezingen, workshops en de prachtige locatie. Een dagje voor jezelf. Wij hebben ons daarom enkel op de ouders gericht; er is dus geen kinderopvang aanwezig. Baby’s tot 6 maanden mogen mee, maar oudere kinderen kunnen helaas niet aanwezig zijn deze dag.

Je vindt het event ook op de site, facebook en twitter.

 

De vraag van vandaag:
Wat lijken jou de leukste workshops?
Vertel het ons in de reacties!

 

 

Reageren? Gezellig!

Reactie (1)

 • Jacqueline

  Klinkt geweldig interessant maar ik ga nergens heen zonder mijn kind.