Nu even niet

Nu even niet

Poor sick woman, blowing her nose sitting on the sofa.

Nee. Ik neem de telefoon niet op. En ik heb je mail ook niet gelezen. Ik lig met 39 graden koorts in bed te hoesten alsof er een compleet mosbed is ontstaan in mijn luchtpijp. Ik kan 4 kussenslopen afhalen om in de wasmachine te doen, en daarna moet ik 10 minuten uitrusten voordat ik de rest van het beddengoed kan pakken. Ik kan 5 minuten naar een beeldscherm staren, en daarna moet ik weer in het donker. Hoesten en zweten, hoesten en zweten, hoesten en zweten.

En ik weet dat ik zei dat ik nu heus wel weer beter zou zijn. En dat het al een week duurt. En dat je echt heel, heel, heel graag antwoord had gewild. Maar ik ben ziek en ongelofelijk chagrijnig omdat het dus al een week duurt. En ik heb geen assistente om je telefoontje aan te nemen of je een mail te sturen en je beleefd te vertellen dat het helaas nog niet gaat lukken vandaag, en om een nieuwe afspraak in te plannen voor over vijftien jaar als ik eindelijk opgehouden ben met hoesten. Dit zijn de momenten dat het zuigt om een eigen bedrijf te hebben en niet gewoon je baas te kunnen bellen om te vertellen dat het zijn probleem is.

En ik weet dat ik thijmthee zou moeten drinken of droseradruppels of 1 van de 648 andere huismiddeltjes – ik heb kruidengeneeskunde gestudeerd, dus ik weet het allemaal. Ik zou een heel blog kunnen schrijven over waarom je uit moet zieken, maar ik heb er gewoon de puf niet meer voor.

Dus nu wil ik gewoon even met rust gelaten worden. Je gaat heus niet dood als je nog een weekje zonder mij moet. Dus nee, je mag me niet mailen of bellen of appen om te vragen of ik je mail wel gehad heb. Het enige contact dat ik nu wil, is iemand die voor mijn deur staat met een pan soep  – en die daarna gewoon weer weggaat zodat ik niet tegen ze hoef te praten. Doe verder maar gewoon even alsof ik niet besta.

Asseblief?

Reageren? Gezellig!

Reacties (12)

 • Tamara

  Beterschap, ik ben aan het herstellen van een gelijksoortige griep, die ik in december kreeg en in januari terugkwam en mijn bacterien een feest hebben gegeven, zucht.. nu aan de herstel
  Ik wens je heel veel beterschap en rust toe.

 • Christel

  He lieve altijd hardwerkende, nu even niet bereikbare, Nienke,

  Ik stuur je nog wat Oerbouillonnetjes toe, daar knap je zeker van op :-)

  Alle goeds, rust en beterschap toegewenst!

  Christel

  • De Groene Vrouw

   Lief! Dankjewel :-)

 • Debbie

  Ach lieve Nienke,
  Ik woon net te ver weg voor een pan soep. Maar vanuit hier wel een wegemeende Beterschap!!
  Groetjes Debbie

 • Ilse

  Heel veel beterschap en doe het rustig aan :-*

 • Angeliek

  HAHA!( sorry; ) ) Ik viel bijna om van het lachen, toen ik dit las…Ik kon me zoo voorstellen hoe je daar in je bedje lag en de telefoon maar gaan, en langdradige mails om te vragen waarom ze geen antwoord krijgen( ik werk in een nogal publieke funktie waar mensen er van uitgaan dat je altijd maar tijd voor alles/iedereen hebt, want ja, jij zit daar toch voor?!)… en dan fed up een post schrijven.
  Soms kun je t allemaal even niet hebben…en moeten we met z’n allen even nee horen! Goed zo!

 • Blue

  Wie brengt dat vrouwmens een pot soep? België is nogal ver en ik draag een norovirus met me mee…

  Beterschap vrouwmens!
  X

 • Marianne

  Goeie avond lieve vrouw,
  Ik kom je toch even lastig vallen!!
  Om je heel veel beterschap te wensen. Ik stuur je een enorme beterschapsknuffel, op afstand.
  Liefs, Marianne.

 • Maartje

  Van harte beterschap en pas op jezelf!

 • Margit

  Ahhh beterschap!

 • Mascha

  😝😝😝😝
  Beterschap Nienke!!
  Het is heeeel goed om op sommige momenten even voor jezelf te kiezen 😘

  • Jolanda

   Ik hoop dat je nu dan toch heel snel op mag knappen en dat ook lekker nog even niet zegt… gewoon om uit te zieken.. of gewoon nog een extra p dag hebt of zo! Van harte beterschap Nienke! n jammer. Ik woon gewoon te ver om ” even” een pan soep te brengen, anders kreeg je die..