Waaraan je kunt zien dat ik lijd aan ernstige beroepsdeformatie

Waaraan je kunt zien dat ik lijd aan ernstige beroepsdeformatie

beroepsdeformatie

Beroepsdeformatie. Iedereen heeft het vast in meer or mindere mate. Die van mij komt van het te lang werken met voeding, moeders, baby’s en fora die daarmee te maken hebben. Dus geldt voor mij:
BV betekent allang niet meer ´bijvoorbeeld´maar borstvoeding, ook al is het met hoofdletters geschreven.

Een MangoMadness bij de Shakies heeft een stickertje MM en heet in mijn hoofd dus MoederMelkshake; het wachten is op de dag dat ik dat er nog een keer uitflap bij het bestellen. It’s just a matter of time.

Ik gebruik de afkorting WAPF – dagelijks. En ik weet nog wat het betekent ook.

Als ik onlangs nog gescoord heb gaat dat niet over coke of sex maar over moedermelk (van een andere moeder, voor mijn pas geopereerde kleuter) of over rauwe melk van grasgevoerde koeien. Of over de aanschaf van een draagdoek/wasbare luier/wasbaar maandverband met een leuk printje – score!

Fluffy is geen term uit de purnoindustrie maar een maat waarmee je de zachte soepelheid van een draagdoek aanduidt.

Ik neem voornoemde moedermelk in ijsjesvorm mee naar het ziekenhuis om aan voornoemde kleuter te geven, omdat ik de raketjes die ze daar krijgen niet verantwoord genoeg vind voor een herstellend kind.

Ik heb het met enige regelmaat over harde koolhydraatknallers en zachte eiwitglijders – en ja, dat gaat dan over de kwaliteit van iemands winden. Want dat is belangrijk, daarom.

Ik ben drie dagen lyrisch geweest over een 65C-ei, terwijl dat objectief gezien toch vooral nogal snottig is.

Bouillonblokjes zijn zó 2009.

12 dagen gelatine trekken van 1 koeienpoot klinkt niet als een nogal bizarre actie maar als een uitdaging. Een haalbare.

Lange rijs is geen scheldwoord voor overmatig gegroeide medemensen maar een manier om fytinezuur onschadelijk te maken. Dus.

Ik ga niet zweten van de BWCC, DH, JBC en RSC.

Tussen biologische, grasgevoerde rauwe melk en supermarktmelk zit een wereld van vergif. Eh, verschil.

Ik betrap mezelf wel eens op de gedachte dat grijs haar misschien wel een kwestie is van een dysbalans in de darmflora. Een gebroken teen trouwens ook.

Als je het verschil tussen roomboter, ghee en boterolie niet kent behoor je waarschijnlijk niet tot mijn incrowd. En als je in het openbaar toegeeft dat je nog altijd bakt in zonnebloemolie, heb je kans dat ik je ontvriend.

 

Zo. Nu weet je wat een vreselijk persoon ik ben. En waarom ik niet meer begrijp waar je het over hebt als je zegt dat je geen cake kunt bakken zonder cakemix.

 

De vraag van vandaag;
waaraan herkennen we jouw beroepsdeformatie?

 

Reageren? Gezellig!

Reacties (3)

 • Hilde

  BV en MM zijn voor mij ook overduidelijk borstvoeding en moedermelk (ik had trouwens nog nooit van MangoMadness gehoord). En bij het woordje fluffy denk ik aan Itti-bitti-luiertjes 😉
  Back wrap cross carry en Double Hammock ken ik. Jordan’s Back carry heb ik met Google kunnen vinden. Maar welke knoop is RSC?

  • De Groene Vrouw

   Ehm… Ruck Sack Carry? Ik weet het eigenlijk niet meer. Zo lang geleden – zo zie je maar weer hoe snel beroepsdeformatie weer kan wegzakken 😉 al denk ik dat BV en MM hier ook nooit meer overgaan.

   • Hilde

    Als het rucksack is ken ik hem ook 😉